Ruusuvuori taipui maailmanhuipulle ja sai tunnustusta: "Oli kova matsi"

Suomen tenniksen kaksinpeliykkönen Emil Ruusuvuori taisteli sinnikkäästi, mutta vastus oli kuitenkin liian kova 1,9 miljoonan palkintodollarin ATP-turnauksessa Dubaissa tiistaina. Kaksinpelin maailmanlistalla kahdeksantena oleva Venäjän Andrei Rublev voitti rankingsijalla 87 olevan Ruusuvuoren toisen kierroksen ottelussa 6–4, 6–4.

Varmasti pelannut Rublev ei menettänyt ottelussa syöttöään, ja hän mursi Ruusuvuoren syötön kertaalleen kummassakin erässä. Ottelu kesti tunnin ja 16 minuuttia, ja urallaan kahdeksan ATP-turnaustitteliä voittanut 23-vuotias Rublev kehui pelin jälkeen 21-vuotiaan Ruusuvuoren antamaa vastusta.

– Tämä oli kova matsi, ehdottomasti. Ensimmäinen otteluni täällä, Emil oli pelannut karsintojen läpi ja voittanut avauskierroksen ottelun. Hän oli jo tottunut olosuhteisiin, eikä ottelu ollut minulle helppo. Tiukkaa oli, varsinkin hetkittäin toisessa erässä. Pelasin aika hyvän ottelun ja olen iloinen pääsystä kolmannelle kierrokselle, Rublev totesi ATP-kiertueen sivuilla .

Voitto teki pieneltä osaltaan myös ATP-historiaa. Peräti viidettä peräkkäistä turnausvoittoaan ATP500-tason turnauksissa jahtaava Rublev on voittanut 21 peräkkäistä ottelua ATP500-turnauksissa. Se on 500-tason kautta aikain toiseksi pisin voittoputki yhdessä brittisuuruus Andy Murrayn kanssa. Ennätystä pitää sveitsiläislegenda Roger Federer (28 peräkkäisvoittoa).

– Eipä tuohon putkeen ole mitään salaisuutta, se on vain tapahtunut. En ole keskittynyt siihen, enkä edes tajunnut asiaa ennen kuin mediassa siitä kerrottiin. Mutta olen siitä iloinen, tein jotain, mihin Andy (Murray) myös ylsi. Se ei ole helppoa, Rublev mietti vaikuttavaa voittosarjaansa.

Kontiselle niukka putoaminen

Myös nelinpelissä Dubain suomalaisesiintymiset päättyivät, kun Henri Kontinen ja australialaisparinsa Jordan Thompson hävisivät 1. kierroksen ottelun saksalaisille Kevin Krawietzille ja Jan-Lennard Struffille.

Kontinen ja Ruusuvuorelle kaksinpelissä hävinnyt Thompson veivät avauserän katkaisupelillä, mutta saksalaiset vastasivat toisen erän tie-break-voitolla. Kymmeneen pisteeseen ratkeava "ottelu-tie-break" meni sitten Krawietzille ja Struffille 10–6. Struff oli Kontisen nelinpelipari viime kaudella.

Etusivulla nyt

Luetuimmat