Jari Kauppilalle voittoisa startti Jukurien komentajana – "Rentoa meininkiä vain etsittiin"

Yksi Jukureiden sankareista oli 24 kiekkoa pysäyttänyt maalivahti Sami Rajaniemi. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

Pasi Peltola / STT

JYPin tilanne jääkiekkoliigassa on ollut nolostuttava pitkin kautta, mutta Jukurit alleviivasi jyväskyläläisten surkeutta lauantaisessa jumbofinaalissa. Jukurit voitti kuusi viikkoa sitten JYPin Jyväskylässä maalein 5–1, hävisi välissä 13 ottelua peräkkäin ja löi jälleen JYPin, tällä kertaa maalein 4–2.

Isäntien sankarit olivat 2+1 tehopistettä koonnut tshekkihyökkääjä Simon Stransky ja 24 kiekkoa pysäyttänyt maalivahti Sami Rajaniemi. Stransky upotti viimeisen kiekon maaliin summerin soidessa, mutta muuten Jukurien päätöserän pelaaminen oli äärimmäistä puolustamista. JYP-vahti Niko Parkkinen oli päätöserän työtön.

– Kertoo kiekollisen pelimme puutteista, kun saamme toisessa erässä vastustajan maalivahdille vain kolme torjuntaa. Jukurit oli tuon verran parempi, ja pulinat pois, kuvaili JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen.

Jukurien penkin takana käskyttäjänä debytoi Jari Kauppila, 47, Lammilla syntynyt lahtelaisen Kiekkoreippaan kasvatti. Kauppilalle kertyi pelaajana pääsarjatasolla 1 066 ottelua. Peliura päättyi keväällä 2014 KooKoon Mestis-joukkueen kapteenina ja valmentaminen alkoi saman tien KooKoon apuvalmentajana.

– Lataus meni varmaan ylikin, mutta loistava toinen erämme ratkaisi ottelun. Rentoa meininkiä tänään vain etsittiin, Kauppila kuvaili.

Kommentoi