Lahti Basketball varmisti paikkansa Korisliigan pudotuspeleihin

STT

Lahti Basketball varmisti miesten Korisliigassa tuoreen seurahistoriansa ensimmäisen pudotuspelipaikan, kun se voitti Joensuussa Katajan 85–78.

Lahti otti pelin haltuun toisella neljänneksellä, jonka se voitti 28–13. Kataja kuitenkin kipusi pisteen johtoon kolmannen jakson lopulla, mutta neljäs jakso eteni niukassa vierasjohdossa.

– Opimme edellispelistämme, että vaikka heitot menevät ohi, se ei ole maailmanloppu, kun teemme muut asiat hyvin. Pysyimme rauhallisina, haimme hyökkäyspään levypalloja emmekä antaneet ohiheittojen vaikuttaa omaan puolustuspeliimme, selvitti lahtelaisvalmentaja Pieti Poikola.

Nijal Pearson heitti vieraille 26 pistettä. Katajasta Dantez Walton teki 19 pistettä.

BC Nokia lähellä yllätystä

Pirkanmaan paikallispelissä muhi yllätys loppuun asti, kunnes Tampereen Pyrintö haki BC Nokiasta vasta viimeisen sekunnin korilla 97–96-voiton. Pyrintö varmisti voitolla runkosarjan kakkossijan.

BC Nokia johti viimeisellä jaksolla 14 pisteellä ja vielä pari minuuttia ennen loppua yhdeksällä, mutta Pyrintö vei lopun 10–0, kun Brady Skeens pääsi nostamaan lopussa voittokorin.

Gokul Natesan pussitti BC Nokialle 31 pistettä ja Marcus Lewis Pyrinnölle 21.

Kauhajoen Karhu Basket otti kotipelissään helpon 99–80-voiton Kouvoista.

Karhu Basket otti ohjat vietyään ensimmäisen neljänneksen tylysti 26–9. Kouvot kipusi parhaimmillaan neljän pisteen päähän kolmannella jaksolla.

Timothy Holyfield keräsi voittajille 24 pistettä ja Severi Kaukiainen Kouvoille 23.

Kommentoi