Ilves ja Myrrä voittivat Tapparan ensimmäisen kerran ilman yleisöä – "Maalit oikeisiin paikkoihin olivat voiton avain"

Juha Aaltonen / STT

Ilveksen Teemu Lepaus teki perjantaina kolmannen kerran urallaan kaksi maalia ja katkaisi samalla 12 ottelun maalittoman putkensa, kun Ilves voitti kolmannen kerran tällä kaudella Tapparan jääkiekkoliigassa.

Historiallisesti ensimmäisen kerran ilman maksanutta yleisöä pelattu paikallisottelu päättyi 4–1. Edellisissä paikallispelien tämän kauden voitoissa Ilveksen maalia vartioi Lukas Dostal, nyt Eetu Mäkiniemi paikkasi hyvin tshekin ja torjui 37 kertaa.

– Maalivahtipeli ja puolustus sekä maalit oikeisiin paikkoihin olivat voiton avain tänään. Edellinen peli Hämeenlinnassa oli heikko, ammensimme siitä voimaa tähän peliin, Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä sanoi.

Näin jatkui Tapparassa juniorina pelanneen Myrrän loistava saldo Ilveksen päävalmentajana Tapparaa vastaan. Kahdeksasta ottelusta hänellä on seitsemän voittoa, ja kahdeksannestakin tuli yksi piste.

Edellisen kerran Tappara otti Ilvekseltä kolme sarjapistettä syyskuussa 2019.

– Ei putki ole minun ansiotani, vaan tiimin. Marko Ojanen ja Pasi Saarinen tekivät tänäänkin enemmän töitä voiton eteen kuin minä, Myrrä sanoi.

Edellinen Tapparan isännöimä paikallisottelu marraskuussa oli loppuunmyyty 4 500 katsojalla. Toki aitioissa oli perjantainakin katsojia, mutta heitä ei lasketa yleisöksi.

Kommentoi