Skalicky ratkaisi kärkitaiston voittolaukauksella

Slovakkihyökkääjä Pavol Skalicky ratkaisi voiton Lukolle, kun liigakärki kaatoi sarjassa kolmantena olevan Turun Palloseuran perjantaina maalein 2–1. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

Asko Tanhuanpää / STT

Vasta voittolaukauskilpailun kuudentena raumalaislaukojana jäälle päässyt slovakkihyökkääjä Pavol Skalicky ratkaisi voiton Lukolle, kun liigakärki kaatoi sarjassa kolmantena olevan Turun Palloseuran perjantaina maalein 2–1. Varsinaisella peliajalla molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kertaalleen, ja kun jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua, jouduttiin voittaja hakemaan rankkareilla.

– Kahteen pisteeseen täytyy olla tyytyväinen. Se oli tasaista vääntöä, jossa ensimmäinen erä meni meille, toinen Tepsille ja kolmas oli tasainen, tiivisti Lukon valmentaja Erik Hämäläinen.

Ottelun ratkaisevat pelaajat perjantaina löytyivät molemmilta maaleilta. Niin Lukon Lassi Lehtinen kuin TPS:n Andrei Karejevkin pelasivat liki täydellisen ottelun. Liigan torjuntatilastoja dominoivalle Lehtiselle torjuntoja merkittiin yhteensä 33 ja Karejeville puolestaan 30.

Ottelua oli pelattu reilut kuusi minuuttia, kun kiekko oli ensimmäisen kerran Lukon maalissa. TPS:n kultakypärä Josh Kestnerin maali kuitenkin hylättiin maalivahdin häirintänä, kun Petteri Wirtanen leikkasi ratkaisevalla hetkellä läpi maalivahdin alueen.

– Turha miettiä jälkeenpäin, mitä tapahtui. Tuomarit tekevät oman hommansa, kuittasi TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen tapahtuneen.

Lukon ja ottelun varsinainen avausmaali merkittiin puolustaja Robin Pressin nimiin kotijoukkueen pelatessa miesylivoimalla. Jatkoajan varmisti TPS:n Johan Ivarsson heti toisen erän alussa syntyneellä tasoituksellaan.

– Hyvä peli, missä meidän työmme, tapamme ja identiteettimme näkyivät. Kokemattomille pelaajille tulee kovassa vauhdissa toki virheitäkin, mutta se kuuluu peliin, Helminen selvitti.

Kommentoi