Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Latvalan johtama Toyota jäi yllättäen Hyundain jalkoihin – "Ei peliä vielä ole pelattu"

Hyundain rallitalli laittoi Jari-Matti Latvalan johtamalle Toyotalle jauhot suuhun Rovaniemen MM-rallin avauspäivänä perjantaina.

Ott Tänak johtaa kisaa runsaan 16 sekunnin turvin ennen tallikaveri Craig Breenia. Toyota-kuskien säädöt olivat pielessä varsinkin Sarriojärven erikoiskokeen toisella vedolla perjantai-illan pimeydessä.

– Toiselle ajokerralle meidän pitää löytää joku lääke. Pojat valittivat, että auto puskee. Ei oikein tiedetä, mistä se johtuu. Siihen pitää löytää säädöistä jokin ratkaisu huollossa, Latvala tuskasteli.

Parhaana Toyota-kuskina ajaa Kalle Rovanperä, joka on rallissa kolmantena 20,4 sekuntia Tänakia perässä. Lauantaina Rovaniemellä ajetaan kaksi kolmen erikoiskokeen lenkkiä.

– Ei peliä vielä ole pelattu. Tänään ensimmäisellä ajokerralla Kalle menetti 15 sekuntia pienessä penkkavisiitissä. Ilman sitä hän olisi ollut muutaman sekunnin Tänakia edellä, Latvala huomautti.

– Jos sitä vauhtia Kalle pystyy huomenna laskemaan, se voi muuttua aika toisenlaiseksi aamulla. Huomenna juuri se aamu on ratkaiseva. Silloin pitää hyökätä.

Rovanperä ei luovuta

Rovanperä jäi penkkavisiitin ja renkaiden kulumisen takia itsensä kannalta harmittavan paljon kisan kärjestä. Nuorukainen ei ole kuitenkaan vielä heittänyt pyyhettä kehään voittotaiston kannalta.

– Auto puski tosi paljon, ja eturenkaat olivat ihan rikki. Ei ollut oikein mitään tehtävissä. Ei mitään suuria tilanteita ollut, mutta auto meni mihin sattuu, kun renkaat loppuivat kesken. Meidän eturenkaamme näyttivät paljon huonommilta kuin muilla, Rovanperä sanoi.

– Ero on aika iso, mutta yritetään vielä. Huomenna on pitkä päivä edessä. Koitetaan saada säädöt paremmaksi ja eroa kiinni. Jos toisella vedolla on yhtä vaikeaa kuin tänään, se voi sitten olla vaikeaa.

Rovanperän kisa oli jo avauspätkällä vaakalaudalla.

– Siinä oli kovasta vauhdista jarrutus risteykseen. Jotenkin arvioin matkan pidemmäksi ja tulin vain liian kovaa. Oli tosi lähellä, että emme olisi päässeet jatkamaan. Auto jäi ensin lumipenkan reunaan jumiin, mutta onneksi pystyimme peruuttamaan takaisin tielle.

Suninen ajaa kuudentena

Neljäntenä rallissa on Hyundain Thierry Neuville ennen Toyotan Elfyn Evansia. M-Sport Fordin Teemu Suninen on kuudentena runsas puoli minuuttia Tänakin takana.

– Vähemmän tuli eroa jopa mitä ajattelin. Ajoimme omien rajojen mukaan ja välillä vähän ylikin. Ajoon olen hyvin tyytyväinen, mutta aika ei riitä. Sama virsi on ollut jo pitkään, että nopeissa ralleissa ei vaan pärjätä. Ei se ainakaan yrityksen puutteesta ole kiinni, Suninen manasi.

Fordin WRC-tiimistä viime kauden jälkeen työttömäksi jäänyt Esapekka Lappi johtaa Volkswagen Pololla WRC2-luokkaa 13,6 sekunnin turvin ennen talikaveri Nikolai Grjazinia.