Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MM-hiihtojen avausvoitot Latvian ampumahiihtäjälle ja Thaimaan hiihtokärjelle

Oberstdorfin MM-hiihdot avattiin keskiviikkona maastohiihdon karsintakisoilla, joissa pienten hiihtomaiden edustajat hakivat paikkoja MM-kisojen pidemmille hiihtomatkoille. Naisten viiden kilometrin karsintakisan nopein oli ampumahiihtäjänä tunnettu Latvian Baiba Bendika, ja miesten 10 kilometrin ykkönen oli Thaimaan Mark Chanloung.

Bendika tuli Oberstdorfiin Pokljukassa kisatuista ampumahiihdon MM-kisoista, joissa hänen paras sijoituksensa oli yhteislähdön yhdeksäs sija. Hän voitti keskiviikon MM-hiihtokarsinnan 24 sekunnilla Thaimaan Karen Chanloungiin. Kolmas oli Armenian Katya Galstyan, joka jäi voittajasta yli minuutin.

Naisten kisassa oli 43 osanottajaa, joista viimeiseksi jäänyt Libanonin Raquel Sukkar jäi voittajasta lähes 22 minuuttia. Mukana karsinnan läpäisseiden kymmenen parhaan joukossa oli Brasilian 45-vuotias Jaqueline Mourao, joka oli joukon vanhin. Nuorimmat olivat Liettuan 15-vuotiaat kaksoissiskokset Emilija ja Gabija Bucyte.

Naisten kisassa toiseksi sijoittuneen Karen Chanloungin veli Mark vei miesten kympin kisan 29 sekunnin erolla Uuden-Seelannin Campbell Wrightiin, joka on Bendikan tavoin ampumahiihtäjä ja joka myös oli mukana MM-Pokljukassa. Tanskan 40-vuotias Martin Möller oli kolmas.

Miesten karsinnassa osanottajia oli 86, ja joukon nestori oli Israelin 47-vuotias Warren Aubrey Samberg. Miehissä aikaero voittajan ja maaliintulleista viimeiseksi jääneen, Chilen Benjamin Amestican välillä venyi yli 15 minuutin.