Pelicans katkaisi tappioputkensa JYPn kustannuksella, Miika Roine tyrmättiin törkytaklauksella – "Tilanne on nyt ihan hyvä"

Lahden Pelicans katkaisi neljän ottelun tappioputkensa sarjajumbo JYPin kustannuksella torstaina. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

Aki Hietavala / STT

Jääkiekkoliigassa neljäntenä majaileva Lahden Pelicans katkaisi neljän ottelun tappioputkensa sarjajumbo JYPin kustannuksella torstaina. Pussinokat hakivat Keski-Suomesta 5–3-voiton.

Pelin puhuttavin tilanne koettiin kolmannen erän alussa, kun JYPin tuoreen hankinnan Niko Seppälän taklaus osui Miika Roinetta päähän. Seppälä sai tilanteesta ulosajon ja ottelun voittomaalin tehnyt Roine vietiin koppiin tarkastettavaksi.

– Ei hän varmaan yrittänyt ketään loukata, mutta pahannäköisesti osui. En ole kuitenkaan vielä tilannetta tarkasti nähnyt, joten en sen enempää lähde spekuloimaan, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä summasi.

Roine antoi STT:lle puhelimitse kommentit ottelun jälkeen. Todennäköisesti pahemmalta loukkaantumiselta vältyttiin.

– Tilanne on nyt ihan hyvä. Varmasti huomenna tiedetään tarkempi tilanne, mutta tuntemukset ovat ihan hyvät. Päällimmäisenä on mielessä se, että tämä oli meille äärimmäisen iso voitto henkisesti, verivanan kentälle jättänyt Roine totesi.

– Meidän 5–5-peli oli hyvällä tasolla. Turhaan otettiin jäähyjä, joiden myötä kaveri pysyi pelissä mukana. Hyvä, että sain myös itse onnistumisen. Kun saa ylivoima-aikaa, niin tuloksia pitää myös tulla, Pelicans-hyökkääjä jatkoi.

JYPille tappio oli jo kahdeksas perättäinen.

– On vaikea kammeta peliä haltuun, kun se lähtee huonosti liikkeelle. Sama kaava on toistunut liian usein. Ei rehellisyyden nimissä edes taisteltu voitosta. Valmennuksen tapa ei varmasti ole sopivin valmistaa tätä joukkuetta peliin. Peräänkuulutan kuitenkin myös yksilön vastuuta, JYP-valmentaja ja seuran urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen sanoi.

Kommentoi