Karhu Basket tavoitti Korisliigassa Pyrinnön

STT

Kauhajoen Karhu Basket nousi miesten Korisliigassa tasapisteisiin Tampereen Pyrinnön kanssa, kun se haki Pyynikiltä voiton 89–83.

Karhu Basket ja Pyrintö ovat nyt tasapisteissä toisena ja kolmantena, kun joukkueilla on viisi runkosarjapeliä jäljellä.

Tasainen peli kääntyi kolmannella jaksolla Karhu Basketille, joka vei seitsemän minuuttia peräti 23–1 ja nousi 25 pisteen johtoon. Pyrinnön kiri kantoi lopussa parhaimmillaan viiden pisteen päähän.

– Saimme kolmannella jaksolla Pyrinnön puolustuksen helposti murretuksi. Hyvä, että saimme siinä ison johdon, sillä viimeinen neljännes oli meille vaikea, totesi Karhu Basketin valmentaja Janne Koskimies.

Jeffery Garrett oli vieraiden tehokkain 24 pisteellä. Kauden toisen kotitappionsa kärsineestä Pyrinnöstä Osku Heinonen heitti 25 pistettä. Pyrinnöltä puuttui ykköstykki Marcus Lewis.

Salon Vilpas vahvisti asemaansa liigan nelosena, kun se otti viidentenä olevasta BC Nokiasta kotivoiton 77–62.

BC Nokia johti vielä kolmannen jakson lopulla, kunnes Vilpas nykäisi ratkaisevasti kolmannen jakson lopun ja neljännen alun 19–4.

Ladarien Griffin heitti Vilppaalle 13 pistettä ja Antero Lehto sekä Gokul Natesan BC Nokialle 17 mieheen.

Peräpään joukkueille voitot

Uudenkaupungin Korihait otti vihdoin kauden ensimmäisen kotivoittonsa, kun se päihitti Kouvot selvästi 84–68.

Korihait johti läpi peli ja venytti eron suurimmillaan 20 pisteeseen.

Miikka Marttinen upotti Korihaille komeat 30 pistettä. Severi Kaukiainen heitti Kouvoille 20 pistettä.

Myös toinen sarjataulukon pohjalla oleva joukkue, Kaarinan Ura Basket, otti vihdoin voiton, kun se kukisti Joensuussa Kataja Basketin täpärästi 100–99.

Ura Basketin edellinen ja ainoa voitto oli tullut marraskuussa.

Tasaisen pelin voittokorin nosti viimeisellä sekunnilla vieraiden Trey Niemi. Voittajien tehokkain oli Kevin Bracy-Davis 26 pisteellä. Katajan tehomies Rashard Odomes teki pisteen vähemmän.

Kommentoi