Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jari-Matti Latvala sai unelmastartin uudessa työssään – Toyota saalisti maksimipisteet MM-avausrallista

Jari-Matti Latvala sai täydellisen aloituksen uudessa tehtävässään Toyotan rallitallin päällikkönä sunnuntaina päättyneessä Monte Carlon MM-rallissa.

Japanilainen autovalmistaja otti kauden avausrallista kaksoisvoiton, kun Sebastien Ogier nappasi jo ennätyksellisen kahdeksannen ykköstilan klassikkokilpailusta ja Elfyn Evans sijoittui toiseksi.

– Olipahan huikea viikonloppu. Se oli lähes täydellinen. Saimme maksimipisteet valmistajien MM-sarjassa ja neljä autoa kuuden joukossa. En missään nimessä uskaltanut edes haaveilla tällaisesta, Latvala hehkutti.

– Olimme kokonaisuutena tosi vahvoja. Se vain kertoo, että meillä on erittäin hyvä auto, kuljettajat ja koko tiimi. Tuntuu jopa, että oli liian helppo tulla ensimmäiseen kisaan, kun kaikki toimi niin hienosti. Tiedän sen, että myös vaikeuksia tulee vielä kauden aikana olemaan, hän lisäsi.

Rovanperältä vahva startti kauteen

Myös kolmoisvoitto oli lähellä, mutta Kalle Rovanperä menetti otteensa pronssisijasta sunnuntaiaamun rengasrikkoon. Hyundain Thierry Neuville kiilasi Rovanperän edelle kolmanneksi. Kärkikuusikon täydensivät Hyundain Dani Sordo ja Toyotan Takamoto Katsuta.

– Todella upea suoritus Kallelta. Hän oli mahtavassa vauhdissa heti alusta. Harmittaa toki Kallen puolesta, että se rengas meni ja ei voinut ajaa kilpaa ihan loppuun asti.

– Toisaalta Kalle oli yhden sijan parempi kuin viime vuonna, ja myös ero kärkeen oli pienempi, Latvala muistutti.

"Oli tämä aika erilaista"

Vajaa vuosi sitten viimeisen MM-rallinsa itse ajanut Latvala myönsi, että myös tallipomon tehtävässä jännitystä riitti, mutta eri tavalla kuin kuljettajana.

– Oli tämä aika erilaista. Lähtökohtaisesti paine on samanlaista. Kuljettajana vaan pystyy itse vaikuttamaan tulokseen, mutta tallipomona ei. Siihen ei ole nyt vaikutusvaltaa. Pitää vain varmistaa, että kaikilla on hyvä fiilis ja kaikki pelaavat yhteen, Latvala totesi.

– Loppujen lopuksi tuloksen tekeminen on kuljettajien käsissä. Sillä tavalla viikonloppu oli erilainen. Ensimmäinen kisa tässä hommassa ja heti tämmöinen tulos. Eipä tässä oikein enempää voi pyytää.