TPS pyöritti Jukureita ja katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa

"Peli oli vihdoinkin sellaista, mitä on harjoiteltu", sanoi TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen. SAMULI IKÄHEIMO / LEHTIKUVA

STT–Rauno Laine

Tuore jääkiekon nuorten MM-pronssimitalisti Juuso Pärssinen loisti perjantaina Turkuhallissa, kun Turun Palloseura pyöritti Liigassa Mikkelin Jukureita. Pärssinen iski toisessa erässä tehot 2+1 ja siivitti TPS:n 5–1-kotivoittoon.

TPS palasi voittokantaan kolmen ottelun tappioputkensa jälkeen ja nousi sarjataulukossa pari pykälää seitsemänneksi.

– Peli oli vihdoinkin sellaista, mitä on harjoiteltu. Voittaminen on ollut meille vaikeaa, joten kolmesta pisteestä täytyy olla tosi tyytyväinen, TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen summasi.

Jukurit kulutti jo avauserässä jäähypenkkiä tiuhaan tahtiin, mutta TPS onnistui vain kerran ylivoimalla ohittamaan loistavasti pelanneen maalivahti Sami Rajaniemen.

Toisessa erässä mikkeliläisten tuore vahvistus Brandon Yip ajettiin kentältä liigadebyytissään. Lähes kaksisataa NHL-ottelua pelannut kanadalais-kiinalainen hyökkääjä niittasi TPS-puolustaja Oliver Bohmin rajusti laitaa vasten päähän kohdistuneella taklauksella.

Ulosajoon päättyi myös TPS:n Aleksi Anttalaisen peli kolmannen erän lopulla. Rajuja otteita koko kauden viljellyt Anttalainen taklasi vastustajaa rajusti selkään.

Jukurien päävalmentaja Marko Kauppinen harmitteli joukkueensa huolimatonta peliä.

– Pakkanen oli ilmeisesti vienyt tehot meidänkin pelistämme. Huono esitys ja runsas jäähysuma takasivat pisteettömän vierailun, Kauppinen totesi.

Kommentoi