NHL:n kanadalaisseurat saavat pelata kotihalleissaan

Kanadalaisjoukkueet muodostavat alkavalla kaudella liigan pohjoisen divisioonan, minkä ansiosta ne välttävät matkat Yhdysvaltain ja Kanadan välillä. AFP / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Jääkiekkoliiga NHL:n kanadalaisseurat voivat pelata kotikentillään tammikuussa alkavalla pelikaudella. Liigan varakomissaari Bill Daly ilmoitti jouluaattona, että Kanadan aluehallintoviranomaiset ovat hyväksyneet liigan ohjelman.

Liigan kanadalaiset seurat ovat Calgary Flames, Edmonton Oilers, Montreal Canadiens, Ottawa Senators, Toronto Maple Leafs, Vancouver Canucks ja Winnipeg Jets.

Kanadalaisjoukkueet muodostavat alkavalla kaudella liigan pohjoisen divisioonan, minkä ansiosta ne välttävät matkat Yhdysvaltain ja Kanadan välillä.

Alun perin Kanadan koronarajoitukset uhkasivat siirtää myös kanadalaisten joukkueiden pelit neutraaleille pelikentille Yhdysvaltain puolella.

NHL, liigan pelaajayhdistys ja Kanadan aluehallintoviranomaiset ovat suunnitelleet yksityiskohtaiset turvamääräykset koronapandemian varalle.

Yksityiskohtaiset koronamääräykset

Liiga alkaa näillä näkymin 13. tammikuuta. Runkosarjassa jokainen joukkue pelaa 56 ottelua, mutta matkustamisen rajoittamiseksi vain divisioonansa joukkueita vastaan.

Runkosarjan on määrä päättyä 8. toukokuuta, ja Stanley Cup -mestari kruunataan 16 joukkueen pudotuspelien päätteeksi viimeistään 9. heinäkuuta.

Koronamääräysten takia joukkueet saavat matkustaa enintään 50 hengen ryhmänä, valmentajilla on maskien käyttöpakko pelien aikana, eivätkä seurojen omistajat tai johto voi olla suorassa kontaktissa pelaajien tai valmentajien kanssa.

Pelaajia odottaa seitsemän päivän karanteeni ennen harjoitusleirejä, jotka alkavat seitsemällä seuralla 31. joulukuuta ja lopuilla 24:llä neljä päivää myöhemmin. Karanteenin aikana pelaajille tehdään neljä koronatestiä.

Pelaajia pyydetty välttämään ravintola- ja baarikäyntejä, eikä kotiin saisi kutsua vieraita.

Liiga toivoo, että se voi palata normaaliin peliohjelmaan kaudella 2021–22, jolloin runkosarja alkaisi lokakuussa.

Kommentoi