Liigaillassa nähtiin maalikarkelot – Tappara katkaisi TPS:n pitkän pisteputken

Rauno Laine / STT

Tappara jatkoi perjantaina väkeviä otteitaan miesten jääkiekkoliigassa, kun tamperelaiset hakivat 6–3-vierasvoiton Turun Palloseurasta. Tappion myötä TPS:n kymmenen ottelun pisteputki katkesi, ja Tappara nousi Liigassa kuudenneksi pisteen päähän turkulaisista.

Runsaan kahden viikon pelitauko ei näyttänyt haittaavan Tapparaa, joka ratkaisi ottelun toisessa erässä ylivoimamaaleilla. Tappara käytti tehokkaasti ylivoimatilanteensa ja iski kolmesti kiekon turkulaisten verkkoon kotijoukkueen jäähyjen aikana.

– Alussa oli vähän jäykkyyttä, mutta onneksi toisessa erässä maalihanat aukenivat. Puolustuspeliin jäi kuitenkin vielä selvästi parannettavaa, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola summasi.

Tappara aloitti ottelun pirteästi, ja Jukka Peltola vei kirvesrinnat johtoon jo puolentoista minuutin pelin jälkeen. TPS haastoi avausmaalin maalivahdin häirintänä, ja tuomaristo tutki videoita lähes seitsemän minuuttia. TPS pystyi kolmesti nousemaan tasoihin, mutta johto-osumaa joukkue ei saanut edes Lauri Pajuniemen rangaistuslaukauksesta.

– Todella vaisu toinen erä ja monta tyhmää jäähyä, harmitteli ykkösketjun laitahyökkääjä Pajuniemi.

Kommentoi