Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

HJK sinetöi jalkapalloliigan mestaruutensa ylivoimaisella voitolla IFK Mariehamnista

Miesten jalkapalloliigan kausi 2020 jää historiaan koronaviruksen lyhentämästä kaudesta ja Helsingin Jalkapalloklubin 30. mestaruudesta. Liiga päätti torstaina kauden päättyvän loppusarjojen sijasta keskiviikkona päättyvään runkosarjaan, joten HJK:n sunnuntainen 5–0-vierasvoitto IFK Mariehamnista sinetöi helsinkiläisten mestaruuden.

Ottelun alkuminuuttien jälkeen HJK otti tukevan otteen kamppailusta Markus Halstin maalilla ja sen jälkeen nähtiin melkoisen yksipuolinen näytös. IFK Mariehamn pääsi muutamaan kertaan vastaiskuilla hiukan hätyyttämään HJK:ta, mutta kokonaisuutena ottelu sujui täysin vieraiden merkeissä.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela oli joukkueensa esityksestä syystäkin ylpeä.

– Tiesimme, että meille riittäisi luultavasti kaksi tappiotakin, mutta puhuimme pelaajien kanssa, että haluamme päättää kauden tyylikkäästi ja tulimme tänne hakemaan kolmea pistettä, Koskela totesi.

– Osoitimme alkuminuuttien jälkeen, että tosiaan haluamme sitä. Esitys oli erinomainen.

Syberyjski ei halunnut selitellä

IFK Mariehamnin päävalmentaja Lukas Syberyjski jätti selittelyt sikseen.

– Onnittelut HJK:lle, he ansaitsivat voiton ja ykkössijansa. HJK oli paljon meitä nopeampi kaikessa pelaamisessaan, ja lopputuloksessa ei ole mitään selittelyn sijaa.

IFK Mariehamn ehti koronakaranteeninsa takia harjoitella vain kahdesti ennen sunnuntain ottelua, mutta tämä ei Syberyjskin mukaan käy minkäänlaisesta selityksestä.

– Vaikea sanoa miten se vaikutti, koska emme ole olleet vastaavassa tilanteessa koskaan aiemmin. Mitään tekosyitä on turha esittää, lopputulos olisi varmasti ollut joka tapauksessa sama.

HJK aikoo juhlia kunnolla vasta keskiviikkona Turun Interiä vastaan pelattavan kotiottelun jälkeen.

– Totta kai haluamme myös päättää kauden hyvin. Meillä on paljon väkeä seurassa, joka olisi normaalisti ollut täällä Maarianhaminassa mukana, mutta nyt olimme liikkeellä vain välttämättömän ryhmän voimin. Juhlitaan sitten kotona ja kotiyleisön edessä keskiviikkona kuten asiaan kuuluu, Koskela sanoi.