Mannarino pysäytti Ruusuvuoren – ATP250-turnauksen välieräpaikka nostaa nuoren suomalaisen 90 parhaan joukkoon tenniksen maailmanlistalla

Emil Ruusuvuori Helsingin Talissa 17. marraskuuta 2019. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

Pasi Rein, Helen Scott-Smith / STT

Emil Ruusuvuoren uran paras tennisviikko päättyi välierätappioon ranskalaista Adrian Mannarinoa vastaan lauantaina. Mannarino otti Kazakstanin Nur-Sultanissa pelattavan ATP250-turnauksen finaalipaikan kahdessa erässä 7–5, 6–2.

Ruusuvuori, 21, joutui karsimaan pääsarjaan, joten välierä oli hänelle jo turnauksen kuudes ottelu.

– Hyvä taistelu, mutta vastustaja teki asiat tosi vaikeiksi. Hän liikkui tosi hyvin, ja jokaiseen pisteeseen piti tehdä fyysisesti paljon työtä, kun pallot tulivat tosi matalina, Ruusuvuori kommentoi välierää STT:lle.

– Vastustaja pystyi kontrolloimaan ja liikuttamaan tosi hyvin, jos en pystynyt pitämään pallossa hyvää pituutta.

Eniten Ruusuvuorta harmittivat erien alut. Mannarino aloitti ne syötönmurroilla.

– Ensimmäisessä tuli kaksi breikkiä, mitä ei saisi tapahtua, enkä saanut hyvää starttia toiseenkaan erään. Siitä oli sitten vaikea jatkaa, Ruusuvuori tunnusti.

Ensimmäiseen erään meni tunti. Toisen Mannarino selvitti 40 minuutissa.

– Oli kokonaisuudessaan tosi positiivinen viikko. Tuli paljon matseja ja oppia. Välierävaiheessa aloin tosin huomata kuormituksen, kun tuli karsintojen takia kuudes matsi viikkoon.

Seuraava turnaus Australian Open

Ruusuvuoren kausi päättyi Nur-Sultaniin, koska hän ei olisi ennättänyt Saksassa marraskuun alussa alkavaan turnaukseen. Suomalaisen pelit jatkuvat Australian avoimissa tammikuussa.

Nur-Sultanin välieräpaikka nostaa Ruusuvuoren maailmanlistalla 98. sijalta 90 parhaan joukkoon.

– Australia on nyt varmistettu, Ruusuvuori iloitsi rankingin paranemisesta.

– Seuraavan viikon otan iisimmin, mutta sen jälkeen alkaa taas treeni. Samalla täytyy selvitellä Australian ohjelmaa, sillä vielä ei tiedetä, miten paljon aiemmin sinne pitää matkustaa.

Edellinen suomalainen ATP-turnauksen kaksinpelin välierissä oli Jarkko Nieminen 2014.

Kommentoi