Tapparan kasvatti upotti Tapparan Jukurien erikoisessa voittojuhlassa – "Että maistuikin maali hyvältä"

Pasi Peltola / STT

Tappara vei Jukureilta jääkiekkoliigan pisteet vuosina 2017–19 murskaavasti 35–1, mutta vuonna 2020 tamperelaiset eivät ole kolmen pisteen voittoa mikkeliläisistä ottaneet.

Tahti jatkui keskiviikkona. Jukurit nousi kotoisella Kalevankankaalla päätöskympillä tappiotilanteesta voittoon 2–1.

Voittomaali oli mitä herkullisin sentteri Otto Mäkiselle, 22. Hän avasi maalitilinsä liigakaukaloissa kasvattajaseuraansa vastaan lähes kolme vuotta debyytin jälkeen. Mäkinen pelasi Tapparassa kymmenen liigaottelua, mutta löysi tosipaikan SM-liigasta vasta kierrettyään Mestiksen kaukaloita LeKissä, TuTossa ja KooVeessa.

– Että maistuikin maali hyvältä. Tämä oli meille iso voitto, ja maali vielä vanhaa seuraa vastaan. Aika lailla pelotti, kun Tappara haastoi maalini, naurahti Ylöjärven Tapparassa kiekkoilun aloittanut Mäkinen.

Isännät pelasivat toisessa erässä kuusi minuuttia ylivoimaa, mutta saivat koko erässä aikaan vain yhden laukauksen kohti Tapparan maalia. Viimeiset 48,8 sekuntia Jukurit pelasi kolmella kuutta vastaan.

– Ville Hyvärinen hyppäsi päätösminuutilla kolme kertaa pää edellä laukauksen eteen, kiitteli Jukurien maalivahti Sami Rajaniemi.

Kommentoi

Mainos: Iisalmen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty