Karanteenista vapautuneen KalPan toisen erän murskajaiset olivat kovaa valuuttaa – "Kaikki tietävät, miten hankalaa"

Kuopiolaiset ottivat neljännen peräkkäisen voittonsa, kun TPS jäi sen jalkoihin maalein 5–3. Matias Honkamaa / LEHTIKUVA

Ismo Huotari / STT

Reilun viikon koronakaranteenista takaisin jääkiekon SM-liigarytmiin palannut KalPa jatkoi siitä, mihin se jäi ennen taukoaan. Kuopiolaiset ottivat neljännen peräkkäisen voittonsa, kun TPS jäi sen jalkoihin maalein 5–3.

– Kaikki tietävät, miten hankalaa on tulla peliin viikon jäätauon jälkeen. Tultiin kuitenkin vahvasti ja määrättiin tahti alusta asti. Todella ylpeä olen joukkueesta, KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen suitsutti.

Ottelu näytti jo tulleen taputelluksi toisessa erässä, jossa KalPa latoi näytöstyyliin neljä maalia siirtyen päätöserään 5–1-johdossa. Hattutemppunsa täydentänyt TPS-hyökkääjä Markus Nurmi herätti pelin vielä eloon, mutta pisteille sillä ei ollut kuitenkaan asiaa.

KalPan tehomies oli Miikka Pitkänen (1+2), joka vastasi myös illan komeimmasta maalista. Pitkänen sai 4–1-osumaan näyttävän ”no look” -poikittaissyötön puolustaja Lasse Lappalaiselta.

– Lassen kanssa hiottiin koko viime viikko niitä kahdestaan. Oli helppo laittaa, vaikka vähän pelotti, että pystykiekkohuitaisu menee vielä ohi, Pitkänen hymähti.

Kommentoi