Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lewis Hamilton vakuuttaa: Minulla ei ole mitään salattavaa – Hamiltonin isku aika-ajoissa ja kilpailuissa herättää spekulaatioita, piilotteleeko Hamilton parasta vauhtiaan ennen kisaa

Formula ykkösten Portugalin gp-viikonloppu on noudattanut tuttua kaavaa. Valtteri Bottas on pitänyt kovinta vauhtia harjoituksissa, mutta kuten kauden kuvaan kuuluu, Mercedes-tallitoveri Lewis Hamilton porhaltaa ohi aika-ajoissa tai viimeistään kilpailussa.

Portimaon radalla Bottas oli viikonlopun nopein kuljettaja lauantain aika-ajoon saakka, mutta Hamilton nappasi kauden yhdeksännen paalupaikkansa. Bottas on ehtinyt kolmesti paalupaikalle ja voittanut kaksi kilpailua tällä kaudella. Hamilton on voittanut seitsemän kilpailua ja johtaa tukevasti MM-sarjaa.

Bottaksen viikonlopun tärkeimmissä vaiheissa hyytyvä vauhti ja Hamiltonin kova isku aika-ajoissa sekä kilpailuissa ovat käynnistäneet spekulaatioita siitä, piilotteleeko Hamilton parasta vauhtiaan ennen viikonlopun tärkeimpiä vaiheita. Harjoituksissa ja aika-ajon alkuvaiheessa Bottasta hitaampana Hamilton saisi Mercedekseltä mahdollisesti ylimääräisiä apuja tallitoverinsa kukistamiseen ja ykköskuljettajan asemansa alleviivaamiseen.

– Se onkin hyvä kysymys. Minulla ei ole mitään salattavaa enkä pidättele mitään. En ole koskaan ajatellut, että se toimisi, Hamilton kertoi Sport.de-sivustolla .

Hamilton testasi taktiikkaa formula kolmosissa

Mercedes-kaksikko on kahminut kauden kaikki paalupaikat. Lauantaina Hamilton nappasi paalupaikan Bottakselta aika-ajon lopun puristuksellaan.

Hamilton muistaa, että formula kolmosissa jotkut kuljettajat yrittivät ajoittaa parhaan vauhtinsa kilpailutilanteeseen.

– Minäkin yritin jotain sellaista formula kolmosissa, mutta ei se osoittautunut hyväksi (taktiikaksi), joten se ei ole kuulunut ajofilosofiaani, Hamilton avasi.

Tänään kello 15.10 alkavaan kilpailuun Mercedekset starttaavat eturivistä ja yrittävät vankistaa asemaansa tallien MM-taistelun piikkipaikalla. Johto toisena olevaan Red Bulliin on murhaava 391–211. Hamilton on kerännyt 230 MM-pistettä ja Bottas 161, joten britin seitsemäs maailmanmestaruus ei vaadi enää suuria ponnisteluja. Portugalin jälkeen ajetaan vielä viisi kilpailua.