PK-37 lähtee haastajana nousukarsintaan – sunnuntain kotipeli OTP:tä vastaan suorana Iisalmen Sanomien verkkosivuilla

Nuori hyökkääjä Rikhard Lappalainen on saanut tällä kaudella paljon vastuuta. Arto Myöhänen
Arto Myöhänen

Arto Myöhänen

Pallo-Kerho 37:n edustusmiehistön kausi saa huipennuksen lokakuussa pelattavassa nousukarsinnassa Kakkoseen. PK-37 avaa karsinnan sunnuntaina Kankaalla kello 15 oululaista OTP:tä vastaan.

– Hyvät ovat fiilikset ja myös odottavaiset, sanoo iisalmelaisjoukkueen vasta 17-vuotias hyökkääjä Rikhard Lappalainen.

Lappalainen on saanut tällä kaudella hyvin vastuuta valmentaja Jani Vidgreniltä ja raamikas hyökkääjä onkin vastannut mainiosti huutoon.

Lappalainen teki Kolmosen alkusarjassa kolme maalia ja osui yläloppusarjassakin kahdesti maalipuiden väliin.

– Ihan suhteellisen tyytyväinen olen omiin peliesityksiini, sillä mielestäni olen kehittynyt pelaajana vaikkapa viime talveen verrattuna. Etenkin viimeistelyyn on tullut lisää itseluottamusta ja myös fysiikka alkaa riittämään miesten peleihin, sanoo syyslomaa Iisalmen lyseosta viettävä ”Riku”.

Kun kyseessä on nuori pelaaja, niin kehitettävää riittää lähes jokaisella osa-alueella.

– Kyllä on paljon vielä kehittymisen varaa, sanoo paljon pallon kanssa vapaa-aikaa viettävä Lappalainen.

PK-37 vahvistui kauden aikana kahdella kokeneella pelaajalla, kun Joni Norring ja Petri Huttunen tulivat mukaan joukkueeseen.

– Meillä on nuori joukkue, joten heidän kokemuksensa on ollut mielestäni tärkeä lisä. Olemme aika hyökkäävä joukkue, eikä siitä ole tarkoitus luopua sunnuntainakaan.

Nousukarsinnan kolmas joukkue selviää vasta sunnuntaina pelattavan Kolmosen läntisen C-yläloppusarjan viimeisessä ottelussa, jossa ovat vastakkain Närpiön Kraft ja KPV Akatemia.

Ottelu pelataan Närpiössä koronatilanteen takia ilman yleisöä, ja kotijoukkueelle riittää jatkopaikkaan tasapeli.

Pohjoisen lohkon voitti ylivoimaisesti PK:n sunnuntain vastustaja OTP, joka takoi kesän aikana lähes sata maalia vastustajan verkkoon.

PK:n luotsi Vidgren toteaa OTP:n olevan kovan Kolmosen joukkueen, jonka ainoana tavoitteena on pikainen nousu Kakkoseen.

– Toisaalta emme ole hävinneet tällä kaudella kotona yhtään ottelua, emmekä aio tehdä sitä sunnuntainakaan, sanoo Vidgren.

Toki hän myöntää iisalmelaisseuran lähtevän peliin haastajana, mutta ei suinkaan valmiiksi lyötynä.

– Omilla vahvuuksilla pyrimme pelaamaan, mutta tiettyjä asioita pitää toki ottaa vastustajan pelaamisessa huomioon. OTP:ssä on paljon yksilötaitoa, mutta varmasti se on horjutettavissa.

Sunnuntain kotiottelusta ovat sivussa jalkavaivojen takia Jesse Åhman ja Antti Lappalainen sekä armeijan kiireiden vuoksi Vili Toppinen.

Nousukarsinta on Palloliiton alainen sarja, joten kasvomaskin käyttö on katsojilla sunnuntaina pakollista.

Nousukarsinnan kolmesta joukkueesta saa kaksi paikan ensi kaudeksi Kakkoseen. Karsinta jatkuu PK:n osalta viikon kuluttua vierasottelulla joko Kraftia tai KPV Akatemiaa vastaan.

Keskustelu