Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iisalmen ympärivuorokautisen päivystyksen numero muuttuu huhtikuun alussa

Käytäntöjä yhtenäistetään. KYSillä ja Varkaudessa käytetään jo uutta numeroa.

Iisalmen sairaalan ympärivuorokautisen päivystyksen numero vaihtuu ensi maanantaista 3. huhtikuuta alkaen. Ennen päivystykseen hakeutumista asiakkaan tulee jatkossa soittaa ensin numeroon 116 117.

Iisalmen päivystyksen puhelinnumero 017 272 2346 poistuu käytöstä. Numero on ollut suunnattu kansalaisille Iisalmen, Kiuruveden, Rautavaaran, Sonkajärven ja Vieremän alueilla, kun asia on kiireellinen tai terveysasema on suljettu. Muutoksen jälkeen numerossa vastaa nauhoite, jossa kehotetaan soittamaan 116 117 ennen päivystykseen lähtöä.

Hätätilanteessa tulee jatkossakin soittaa numeroon 112.

Vanha päivystyksen puhelinnumero poistuu käytöstä, koska käytäntöjä halutaan yhtenäistää Pohjois-Savon hyvinvointialueella.

– Meillä on kolme ympärivuorokautisesti toimivaa päivystyspistettä eli KYS, Varkauden ja Ylä-Savon päivystys. Varkaudessa ja KYSillä on toimittu tämän palvelun piirissä jo aiemmin, akuutin palveluyksikköjohtaja Anssi Uutela sanoo.

Toinen syy numeron muuttumiseen on Uutelan mukaan se, että henkilöstön saatavuudesta johtuen on tarve keskittää hoitotyön paikallista osaamista hoitajatyötön.

– Ja näin vapauttaa puhelintöiden osalta työaikaa itse hoitotyöhön.

Päivystysapu 116 117 palvelee kiireellisissä terveysongelmissa kaikkina päivinä ympäri vuorokauden.

Palvelusta asiakas saa hoidon tarpeen arvioinnin ja terveysneuvontaa kokeneilta sairaan- ja terveydenhoitajilta. Asiakas ohjataan tarvittaessa päivystykseen hoidon tarpeen arvioon.

Puhelu on soittajalle maksuton. Ulkomaisesta liittymästä soitettaessa operaattori saattaa periä puhelusta maksun.

116117 on käytössä koko Pohjois-Savossa. Lisätietoja palvelusta osoitteessa https://116117.fi.