Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilmavoimilla yölentokoulutusta Rissalan tukikohdasta ensi viikolla: lennoista voi aiheutua melua

Karjalan lennoston hävittäjälentolaivue lentää monitoimihävittäjillä lentokoulutusohjelmien mukaisia yölentoja Siilinjärven Rissalan tukikohdasta ensi viikolla. Kyseessä on Vihuri 23 -harjoitus, ja lentojen tarkempi ajankohta on maanantaista 20.2 torstaihin 23.2.

Arki-iltoihin ajoittuvan yölentokoulutuksen tavoitteena on harjoitella ilmataistelua heikon valaistuksen olosuhteissa, mainitaan Karjalan lennoston tiedotteessa. Lennot ovat osa taistelulentäjien koulutusta.  

Lentotoiminnasta voi aiheutua melua. Sen aiheuttamaa häiriötä pyritään välttämään Karjalan lennoston mukaan noudattamalla melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Yölentokoulutuksen yhteydessä käytetään tiedotteen mukaan F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjien omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja, jotka voivat näkyä taivaalla hetkellisesti kirkkaina valoilmiöinä. 

Lentotoiminta päättyy iltaisin kello 23 mennessä. Vihuri 23 -harjoituksessa lennetään Kuopion ja Rovaniemen välisellä alueella. Muutokset lentotoiminnan aikatauluissa ovat kuitenkin mahdollisia.