Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkahuollon palveluihin tulee muutoksia Iisalmessa

Matkahuolto tekee muutoksia palveluissaan Iisalmessa. Matkahuollon aseman toiminnot siirtyvät liikkeen luovutuksella Kuljetusliike Kari Rönkkö Oy:lle 1. maaliskuuta 2023.

Asemalla työskentelevät kolme henkilöä siirtyvät kumppanin palvelukseen niin sanottuina vanhoina työntekijöinä. Matkahuollon palvelut paikkakunnalla säilyvät.

Aseman pakettipalvelupiste sulkeutuu.

Matkahuollon pakettipalveluita saa jatkossakin Iisalmen kahdeksasta pakettiautomaatista ja henkilökohtaisesti palvelevasta palvelupisteestä, joista voi noutaa ja lähettää paketteja kaikkina viikonpäivinä laajoin aukioloajoin.

Myös alueen nouto- ja jakelupalvelut säilyvät ennallaan eli esimerkiksi kotiovelle tilatut paketit toimitetaan kuten tähänkin asti.

Matkahuollon keräämän asiakaspalautteen mukaan suomalaiset ovat siirtyneet ostamaan bussilippunsa digitaalisista kanavista.

Asiakkaat myös toivovat saavansa palvelut pääasiassa mobiilissa ja verkossa. Tällä hetkellä kertalipuista jo lähes 99 prosenttia ostetaan digitaalisista kanavista.

– Matkakorttien myynti jatkuu Iisalmen asemalla ensi vuoden kesään asti, kunnes nykyiset lipputuotteet on digitalisoitu siten, että asiakkaat voivat ostaa ja hallinnoida kaikkia lippujaan ajasta ja paikasta riippumatta Reitit ja Liput -sovelluksessa ja hakea aikatauluja ja ostaa lippuja myös Matkahuollon verkkosivuilta, tiedotteessa todetaan.

Matkahuolto perustelee muutoksia asiakkaiden muuttuneilla tarpeilla sekä tarpeella tehostaa toimintaa alueella.

– Muutoksen avulla saavutetaan skaalautuva, kustannustehokas, luotettava ja asiakaslähtöinen tuotantomalli, jonka avulla Matkahuolto pystyy kehittämään pakettipalveluitaan entistäkin tehokkaammaksi sekä vastaamaan asiakkaiden nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin niin alueellisesti kuin valtakunnallisesti.

– Muutokset mahdollistavat läpinäkyvät, joustavat ja nopeat pakettipalvelut, joita voi hallinnoida niin verkossa kuin Paketit-sovelluksessa. Lisäksi muutos mahdollistaa sekä monipuoliset aikataulu- ja lippupalvelut, muun muassa sovelluksen kautta ovelta ovelle reitittämisen ja sovelluksen ehdottamien sopivien lipputuotteiden ostamisen. Liikennöitsijöille muutos mahdollistaa sen, että he voivat liikennöidä niin markkinaehtoisesti kuin osallistua viranomaisten kilpailutuksiin tiedotteessa perustellaan.