Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Peider Fest kurottaa musiikkilokeroiden yli – Seurahuoneella rokataan jälleen, soitto jatkuu lauantain Kekrideathissa

Jo kymmenen vuoden ajan Pohjois-Savon keikkakulttuuria elävöittäneen Humu-klubin juhlavuosi jatkuu perjantaina 4. marraskuuta Peider Festien muodossa. Peider Fest palaa Iisalmen musiikkitoimintaan kahden koronavuoden jälkeen.

– Nyt täällä on samana viikonloppuna Kekrideath-festivaali. Meillä on siellä samat äänentoistokamat ja muutenkin saamme synergiaetua, Petteri Tikkanen kertoo.

– Kyllä tämä on minullekin vähän vuoden kohokohta, pääsee esittämään paikalliselle musiikkiyleisölle jotakin ohjelmaa.

Iisalmessa Graceville lopetti toimintansa jo jonkin aikaa sitten ja nyt rock-tapahtumia on kaivattu.

Hotelli Iisalmen Seurahuoneella järjestettävien festivaalien isäntänä toimii tutusti kaupungin oma rockpurkaus Black Peider, joka on kutsunut paikalle folk-mestari Joose Keskitalon sekä omaperäisen instrumentaalikokoonpano Tinyhawk & Bizzarron.

Keskitalo saa huomiota.

Ilta alkaa Jukka Vidgrenin ohjaaman Black Peider -lyhytelokuvan näytöksellä, jonka jälkeen Black Peider nousee lavalle yhdessä Jukka Nissisen kanssa.

– Olen jo pitkään halunnut Joose Keskitalon esiintymään tänne. Hän on jo vuosien ajan ollut suomalaisista singer-songwritereista sellainen, joka tekee koko ajan kiinnostavia tekstejä ja onnistuu samalla luomaan jotakin ajatonta.

– Rock-kukot heiluvat nyrkki pystyssä ja vaativat huomiota, Keskitalo on sellainen, että hän ei vaadi huomiota vaan saa sitä.

Tinyhawk & Bizzarro soittaa tanssimusiikkia, josta löytyy ripaus aavikkorokkia ja hetki japanilaisen pikkukylän maalaismaisemaa.

Bändin minimalistinen svengi tempaa kuulijansa vaihtuvien yksityiskohtien pyörteeseen. Tinyhawk on iisalmelaistaustaisen kitaristin Jenni Kinnusen yhden hengen orkesteri.

Kinnunen esittää musiikkia, jota saattaa olla vaikea lokeroida.

– Tämä on aika vaikea kysymys, en tiedä, onko kukaan oikein paketoinut tätä, mutta se on instrumentaalimusiikkia. Biisejä, joita olen tehnyt vuosien aikana, semmoinen pöytälaatikkoputtaus.

Biisit ovat alunperin joko tietokoneella tai akustisella tehtyjä kappaleita. Myöhemmin osoittautui, että ne sopivat bändin soitettaviksi.

– Haluan toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi kokemaan, miltä kuulostaa rakkaudella tehty keitos, jossa aavikkorokki, Japani ja slaavilainen melankolia kohtaavat kutsuen kuulijansa t(r)anssin pyörteisiin. Luvassa on ennen kokematon elämys.

Tinyhawkia säestävä Bizzarro on puolestaan Markus Väisäsen (kitara), Teemu Ahon (basso) ja Jaakko Pöyhösen (rummut) muodostama trio, joka soittaa Väisäsen häijynkauniita sävellyksiä ja työskentelee myös eri solistien kanssa. Lisäksi koskettimia soittaa Juuso Kolho.

Humu-klubin kymmenes toimintavuosi jatkuu Peider Festien jälkeen lauantaina 19. marraskuuta Lapinlahden Höyrybaarissa. Tapahtumassa esiintyvät Faarao Pirttikangas & Bizzarro, (proto)Torvinen, Erakko Pompula, Wacky Raccoon sekä Vielä eteisessä.