Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Suomen teillä siirrytään keskiviikkona talvinopeusrajoituksiin

Itä-Suomessa siirrytään talvirajoituksiin keskiviikosta 26. lokakuuta alkaen. Nopeusrajoitusten vaihto saadaan valmiiksi perjantai-iltaan mennessä. Muutokset tulevat voimaan heti, kun liikennemerkit on vaihdettu.

Nopeusrajoitusten laskeminen pimeän ja talven aikana pienentää onnettomuusriskiä. Huonoilla keleillä on usein syytä ajaa merkeillä osoitettua alhaisempaa nopeutta.

Pohjois-Savon ely-keskuksen alueella ei ole tapahtunut muutoksia nopeusrajoituksissa edelliseen talveen verrattuna. Osassa teistä säilyy 100 kilometrin tuntinopeusrajoitus läpi talven. Näiden teiden päällysteen kunto on hyvä, ne ovat kohtuullisen leveitä, niillä on hyvä näkyvyys ja liikennemäärät ovat alle 3 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Niillä 100 kilometrin tuntinopeusrajoituksen teillä, jotka eivät täytä kyseisiä ehtoja, talvi- ja pimeänajan nopeusrajoitus on 80 kilometriä tunnissa. Lisäksi 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus muutetaan eräillä mutkaisilla ja kapeilla teillä talveksi 70 kilometriin tunnissa.

Vuorelan ja Siilinjärven välisellä moottoritieosuudella 120 kilometrin tuntinopeusrajoitus laskee 100:aan.