Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tunnetut iisalmelaiset veljekset ostavat Kirkonsalmen kivikoulun: Remontti suunnitteilla kauppojen lopullisen sinetöinnin jälkeen

Ostajat haluavat pelastaa suojellun rakennuksen enemmältä rappeutumiselta. Kunnostusta aloitellaan pikkuhiljaa.

Iisalmen kaupunki myy Kirkonsalmen kivikoulun Huutokaupat.com -sivuston kautta tulleen korkeimman tarjouksen perusteella iisalmelaisyritykselle.

Kivikoulun tontin vuokrahintaa käsitellään teknisen lautakunnan kokouksessa ensi keskiviikkona. Rakennuksen kauppakirja allekirjoitetaan, kun tontin vuokrahinnan vahvistaminen kaupunginvaltuustossa on saanut lainvoiman.

Ostaja on iisalmelainen Sporttitiimi Oy, joka tarjosi koulusta eniten, 7000 euroa. Tarjouksia tehtiin määräaikaan 15. elokuuta mennessä yhteensä 25.

Sporttitiimi Oy:n takana ovat iisalmelaiset veljekset Henri ja Harri Korkiakoski.

Kivikoulun tulevista käyttötarkoituksista veljekset ovat vielä vaitonaisia.

Mitään maata kaatavaa suunnitelmaa meillä ei ole ja toivomme ajan saatossa muitakin toimijoita mukaan.

– Haluamme ainakin säilyttää rakennuksen niin, ettei se mene enää huonompaan kuntoon, Henri Korkiakoski kommentoi.

Remonttia aletaan toteuttaa vasta kauppojen lopullisen sinetöinnin jälkeen.

Talon täysimittaisesta käytöstä ei Korkiakosken mukaan ole vielä olemassa kerrottavaa.

– Tarkoitus on rakennusperintöä kunnioittaen saada kivikoulu pitkän ajan saatossa toimintakuntoon. Mitään maata kaatavaa suunnitelmaa meillä ei ole ja toivomme ajan saatossa muitakin toimijoita mukaan, Korkiakoski sanoo.

Suunnitelmiin vaikuttaa koko alueen rakentaminen.

– Vielä ei edes tiedetä tarkemmin, mitä lähiympäristöön tulee. Ainakin pari vuotta eletään varmasti siinäkin rakentamisen aikaa ja samassa tahdissa tämä asia etenee meilläkin, Korkiakoski arvioi.

Henri Korkiakoski työskentelee päätoimisesti kiinteistövälittäjänä, Harri Korkiakoski Ylä-Savon ammattiopistossa koordinaattorina ja on tunnettu ralliautoilun harrastaja.

Tontin vuokraksi tekninen lautakunta olisi päätösehdotuksen mukaan esittämässä 687,50 euroa vuodessa. Asia vaatii myös kaupunginhallituksen ja -valtuuston hyväksynnän.

Tontti luovutetaan vain vuokraamalla ja vuokra-aika on 30 vuotta.