Eläinlääkäri ja laulujen tekijä ei ole kaikkein yleisin yhdistelmä

Eläinlääkäri ja lauluntekijä Annika Aakkula kertoo, että musiikki on kuulunut hänen elämäänsä lapsesta asti, mutta vasta lukiossa kirkastui ajatus opiskella eläinlääkäriksi. Lauluntekijän ammattitutkinnon hän suoritti Ikaalisissa vuonna 2019.

Nyt Aakkula laskee, että hän on tehnyt 200 laulutekstiä, joista 40–50 hän on myös säveltänyt itse.

– Noin 20 on päätynyt levytettäväksi, ja lisää julkaisuja tulee pikkuhiljaa.

Aakkula on opetellut itse soittamaan pianoa ja kitaraa, mutta hänellä ei ole suurta paloa esiintymiseen. Hän toimii mieluummin taustavaikuttajana kappaleen tekijän roolissa.

– Aluksi kirjoitin kappaleita vain omaksi ilokseni. Noin kahdeksan vuotta sitten aloin harrastaa lavatansseja, ja silloin tuli mieleen, että näille artisteille voisin tarjota esitettäväksi omia laulujani.

Aakkulan kirjoittamia kappaleita ovat julkaisseet muun muassa Annika Eklund, Saija Tuupanen, Antti Ahopelto, Sinitaivas, Hurma ja Neitoset-orkesteri.

Ehdin myös viettää aiempaa enemmän aikaa perheeni kanssa ja auttaa maatilan töissä.

Olet myös eläinlääkäri. Oliko suosikkiaineesi koulussa musiikki vai biologia?

– Minä pelkäsin hirveästi musiikinopettajaa, ja siksi en pitänyt musiikintunneista. Biologiasta olen aina ollut kiinnostunut. En ole maatilalta kotoisin, mutta oli meillä kotona kissa. Eläinlääkärin ammatin valinta taisi silti yllättää lähipiirinkin. En osannut vielä silloin ajatella, että musiikista voisin saada ammatin. Se oli vain hauska harrastus.

Aakkula on kotoisin Hämeestä. Hän tuli Kiuruvedelle kesätöihin eläinlääkäriksi vuonna 2003.

– Katsoin kartasta, että onhan tuo Kiuruvesi aika kaukana kotimaisemista, mutta kyllä kai siellä yhden kesän voi viettää. No se yksi kesä on venähtänyt tänne asti. Vannoin joskus, että maatilan emäntää minusta ei ainakaan tule, mutta täällä sitä nyt asustelen mieheni kotitilalla. Elämä osaa yllättää.

Viime syksynä Aakkula irtisanoutui kunnaneläinlääkärin virasta ja toimii nyt yksityisenä ammatinharjoittajana.

– Teen tilakäyntejä yleensä kahtena päivänä viikossa. Olen keskittynyt nautapraktiikkaan, koska se on vahvinta osaamisaluettani.

Musiikkia Aakkula kirjoittaa muun ajan hyvin määrätietoisesti.

– Ehdin myös viettää aiempaa enemmän aikaa perheeni kanssa ja auttaa maatilan töissä. Arki on nyt minunnäköistäni, olen tähän hyvin tyytyväinen. Erilaiset työt tasapainottavat elämää. Kirjoittamisen vastapainona on mukava tehdä välillä ruumiillista työtä ja tavata ihmisiä. Sieltä niitä laulujen aiheitakin löytyy, eletystä elämästä.

Milloin olet viimeksi ollut keikalla, ja kuka siellä esiintyi?

– Äskettäin Kuopiossa, siellä esiintyivät Kyösti Mäkimattila sekä Reeta & Lumo.

Mikä on tavoitteesi lauluntekijänä?

–Tottakai toivoisin, että pääsisin tekemään laulun jollekin eturivin artistille. Mutta tärkeimmän tavoitteeni olen jo saavuttanut. Saan tehdä sitä, mistä nautin.

Kuka?

Annika Aakkula

44-vuotias.

Lähtöisin Tervakoskelta.

Eläinlääkäri ja lauluntekijä.

Suosikki lauluntekijöistä on J. Karjalainen.

Avomies ja kaksi yläkouluikäistä lasta.

Harrastuksena lavatanssi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat