Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työttömien määrä laski Pohjois-Savossa – pitkäaikaistyöttömiä on kuitenkin enemmän kuin vuosi sitten

Työttömien ja lomautettujen määrä väheni Pohjois-Savossa helmikuussa vuoden takaisesta, mutta pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi.

Työttömiä oli helmikuussa 2 200 vähemmän kuin helmikuussa 2021. Lomautettuja oli 1 200, mikä on hieman vajaat puolet edellisen vuoden määrästä.

Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli helmikuun lopussa vajaa 1 400, eli 19 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Työttömyys väheni kaikilla Pohjois-Savon seuduilla. Eniten työttömyys väheni Koillis-Savossa, jossa työttömiä oli 19 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Myönteistä kehitystä heikentää pitkäaikaistyöttömien määrän kasvu. Yli vuoden ilman työtä olleita oli helmikuussa 4 700 eli 2,5 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Yhteensä Pohjois-Savossa oli helmikuussa 11 500 työtöntä työnhakijaa. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa on 10,3 prosenttia, mikä on 2 prosenttiyksikköä vähemmän kuin viime vuonna.

Pohjois-Savossa oli helmikuussa avoinna 5 650 uutta työpaikkaa.