Vierailuissa hoitolaitoksiin on oltava tarkkana, ohjeistaa Ylä-Savon sote – Hoitolaitoksissa on ollut koronavirustartuntoja viime viikkoina

Korona

Kuten muuallakin Pohjois-Savossa, myös Ylä-Savon soten alueella on pitkäaikaishoitolaitoksissa viime viikkojen ja kuukausien aikana todettu koronavirustartuntoja. Hyvän rokotuskattavuuden ansiosta tartunnan saaneiden oireet ovat olleet kuitenkin pääsääntöisesti lieviä ja tilanne on rauhallinen.

Tartuntoja pyritään torjumaan monin keinoin.

– Pitkäaikaishoitolaitoksissamme on paljon vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvia asiakkaita. Tästä syystä on tärkeää, että ammattilaisemme toimivat nopeasti, kun herää epäilys koronavirustartunnasta. Heti, kun koronaan viittaavia oireita ilmenee, kyseinen henkilö eristetään ja häneltä otetaan koronatesti. Tartunnanjäljitys hoitolaitoksissa tehdään viipymättä, ja tartuntatautilääkärimme arvion pohjalta taudille mahdollisesti altistuneet myös testataan. Seuraamme tartunnan saaneiden vointia todella tarkasti, kertoo ylilääkäri Jarno Rieppo.

Hoitolaitoksissa vierailevien läheisten on juuri nyt erityisen tärkeää muistaa kasvomaskien käyttö ja hyvä käsihygienia tai jopa harkita vierailun siirtämistä, kunnes tautitilanne on rauhoittunut. Ylä-Savon sotesta ohjeistetaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat