Kys sulki osaston koronatartuntojen takia – On tärkeää tulla sairaalaan sovitusti myös koronaepidemian aikana, kun perussairaus tai vakavan sairauden hoito sitä edellyttää, Kysista ohjeistetaan

Kuopion yliopistollisessa sairaalassa oli suljettava osasto vuorokaudeksi koronatartuntojen takia.

Osaston kaikki potilaat ja henkilökunta testattiin. Tartuntojen alkuperää ei saatu selville.

Sulun aikana osastolle ei otettu uusia potilaita eikä vierailijoita. Osasto palasi normaaliin toimintaan torstaina.

– Koronavirusta on väestössä oireettomilla niin paljon, että on mahdotonta kokonaan estää sen pääsy sairaalaan. Sairaalassa on edelleen voimassa suositus vierailujen vähentämisestä, kertoo sairaalanjohtaja Olavi Airaksinen.

– Tartuntoja ja vakavia sairastumisia ehkäisemme noudattamalla hygieniaohjeita ja henkilökunnan sekä väestön rokotuksilla. Potilastyössä käytämme kirurgista suu-nenäsuojusta tai FFP2/3-hengityksensuojaimia. Sairaalassa on edelleen voimassa suositus vierailujen vähentämisestä.

On tärkeää tulla sairaalaan sovitusti myös koronaepidemian aikana, kun perussairaus tai vakavan sairauden hoito sitä edellyttää, Kysista ohjeistetaan. Hoitavaan yksikköön tulee kuitenkin olla yhteydessä, mikäli on saanut tuoreen koronatartunnan juuri ennen sovittua käyntiä.

– Kiireettömälle ajanvarausvastaanotolle sairaalaan ei pidä tulla, jos henkilöllä on vähäisiäkään hengitystieinfektion oireita, kuten yskää, kurkkukipua, kuumetta, hengenahdistusta, lihaskipuja ja/tai päänsärkyä.

Jos tietää altistuneensa koronavirukselle, suositellaan kotitestin tekemistä ennen vastaanotolle tuloa.

Mainos: Iisalmen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat