Avi ohjeisti yleisötilojen turvallisesta käytöstä – Määräys on voimassa 20. helmikuuta asti

Itä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt erilaisten asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisesta käytöstä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueilla. Määräys on voimassa 21.1.–20.2.2022.

Toiminta erilaisissa asiakas- ja yleisötiloissa on järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä. Riskiä voi alentaa esimerkiksi edellyttämällä kasvomaskin käyttöä, tehostamalla ilmanvaihtoa, rajoittamalla asiakasmäärää, porrastamalla kävijöiden osallistumista tai sijoittelemalla asiakaspaikat aiempaa väljemmin.

Avin päätös koskee asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kuntosaleja, sisäliikuntatiloja, uimahalleja, yleisiä saunoja ja tanssipaikkoja. Muiden asiakastilojen osalta päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli 10 henkilön sisätila tai yli 50 henkilön ulkotila.

Määräys ei koske oppilaitosten toimintaa, varhaiskasvatusta, ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Tilojen käytössä on aina noudatettava tartuntatautilain yleisiä hygieniavaatimuksia, jotka velvoittavat tiloista vastaavia toimijoita muun muassa ohjeistamaan asiakkaita, järjestämään asiakkaiden oleskelun mahdollisimman väljästi ja tehostamaan pintojen puhdistusta.

Avi velvoittaa tekemään kirjallisen suunnitelman siitä, miten lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä ehkäistään. Suunnitelman täytyy olla esillä tiloissa siten, että asiakkaat ja toimintaan osallistuvat näkevät sen.

Kiuruvedellä suurin osa uusista koronapositiivisista – Ylä-Savon soten alueella ilmoitettiin torstailta yhteensä yhdeksän tartuntaa

Uusia koronapositiivisia raportoitiin 26 Ylä-Savon soten alueella

Uusia koronapositiivisia 18 Ylä-Savon soten alueella

Uusia koronapositiivisia seitsemän Ylä-Savon soten alueella

Mainos: Iisalmen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat