Itsenäisyyttä juhlitaan ympäri Ylä-Savoa

Itsenäisyyspäivää juhlitaan 6. joulukuuta Ylä-Savon seurakunnissa jumalanpalveluksilla, ja kunnat järjestävät niiden lisäksi myös erillisiä itsenäisyyspäiväjuhlia.

Iisalmessa sanajumalanpalvelus alkaa Kustaa Aadolfin kirkossa kello 10. Itsenäisyyspäivän seppeleenlaskut ovat Vanhalla hautausmaalla kello 11 ja Sankariniemen hautausmaalla kello 11.30. Ortodoksinen litania ja seppeleenlasku karjalaan jääneiden vainajien muistomerkillä kello 11.

Itsenäisyyspäivän juhla alkaa kello 12 Iisalmen kulttuurikeskuksen Eino Säisä -salissa. Juhlakahvit nautitaan kello 11 alkaen lämpiössä.

Kiuruvedellä Ortodoksisessa kirkossa vedenpyhitys ja liturgia kello 9.30 ja evankelisluterilaisessa kirkossa sanajumalanpalvelus kello 10. Palvelusten jälkeen tehdään kunniakäynnit muistomerkeillä.

Itsenäisyyspäivän juhla alkaa kulttuuritalolla kello 12, ja juhlakahvitarjoilu jo kello 11.

Kello 18 järjestetään partiolaisten soihtukulkue yläkoululta sankariristille.

Sonkajärvellä sanajumalanpalvelus alkaa kello 10 kirkossa. Jumalanpalveluksen jälkeen on seppeleenlasku sankarihaudoille.

Itsenäisyyspäivän juhla alkaa seurakuntatalolla kello 11.45, jota ennen on kahvitarjoilu kello 11.15 alkaen.

Sukevan sankarihautausmaalla seppeleen lasku kello 13.45. Sointuja suomalaisuuden sydänmailta -konsertti järjestetään Sukevan kirkossa kello 14 alkaen.

Vieremän kunnan ja seurakunnan itsenäisyyspäiväjuhla alkaa kello 10.30 seppeleenlaskulla kaatuneiden muistomerkille kunnantalon piha-alueella.

Kello 11 järjestetään jumalanpalvelus kirkossa, jonka jälkeen on käynti sankarihaudoilla ja Karjalaan jääneiden muistomerkillä.

Itsenäisyyspäivän pääjuhla alkaa Rientolassa noin kello 12. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Lapinlahdella Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus Varpaisjärven kirkoissa kello 10 ja Lapinlahden kirkossa kello 11.

Jumalanpalvelusten jälkeen on seppeleenlaskut Lapinlahden ja Varpaisjärven sankarihaudoilla sekä Lapinlahdella Karjalaan jääneiden muistomerkillä ja Sotaanlähdön muistomerkillä.

Pahentuneen koronatilanteen takia itsenäisyyspäivän juhla on peruutettu.

Itsenäisyyspäivän konsertti ja flyygelin käyttöönotto alkaa kello 13 Lapinlahden kirkossa.

Pielavedellä Itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelus kello 10 evankelisluterilaisessa kirkossa sekä hetkipalvelus ja litania karjalaan jääneiden muistopaadella. Seppeleenlaskut sankarihaudoilla kello 11, jonka jälkeen alkaa kahvitarjoilu Suojalassa.

Itsenäisyysjuhlaa vietetään Suojalassa kello 12 alkaen.

Kello 14 on seppeleenlasku Laukkalan hautausmaalla, jonka jälkeen sävelhetki itsenäiselle Suomelle Laukkalan kirkossa.

Keiteleellä itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelus alkaa kello 10 kirkossa. Jumalanpalveluksen jälkeen on kunniakäynti ja seppeleenlasku sankarihaudalla.

Noin kello 11.15 lähtien ruokailu ja juhla järjestetään seurakuntatalolla.

Kello 16 alkaa partiolaisten soihtukulkue kirjaston lenkistä hautausmaalle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat