Tuotot menevät lapsille – Helena Pensas myy maalauksia, retrotekstiilejä ja tuunaamiaan takkeja ja mekkoja

Helena Pensaan kädessä on Maija Karman Galilean punavuokkoja. Taustalla näkyy osa Carl Johan De Geerin suunnittelemasta Palm-tekstiilistä. Pirjo Nenola
Pirjo Nenola

Pirjo Nenola

Hyvän-tekeväisyys

– Iisalmen Pelastakaa Lapset ry on hyvä kohde, tuumii iisalmelainen Helena Pensas.

Hän on päättänyt, että myy vanhempiensa ja itsensä hankkimat maalaukset, joitakin retrotekstiilejä sekä tuunaamiansa takkeja ja mekkoja. Tuotto menee paikallisten lasten hyväksi Iisalmen Pelastakaa Lapset ry:n kautta.

Yläsavolaisille Helena Pensas on tuttu Aunen ja Hellun kangaspuodin Helluna ja sitä ennen Sokoksen kangasosaston myyjänä.

Useita palkintoja ja tunnustuksia saaneelta kuvittaja Maija Karmalta Pensas esittelee työn Galilean punavuokkoja. Teos on vuodelta 1980.

Tekstiilitaiteesta kiinnostuneille esillä on ruotsalaisen monialataiteilija Carl Johan De Geerin Studio Domukselle vuonna 1972 suunnittelema tekstiili Palm.

Teos on vuodelta 1980.

Helena Pensaan äidin hyvältä ystävältä, valtakunnallisissakin näyttelyissä esillä olleelta Greta Gyllenbögel-Aulikselta on kaksi maalausta, toinen vuodelta 1979, toinen vuodelta 1984. Gyllenbögel-Aulis maalasi aktiivisesti 1970–1990-luvuilla.

Iisalmelaisen Jussi Niemisen maalauksia Pensaalla on asuntonsa seinillä useita. Osa hänen Niemiseltä hankkimista maalauksista on vielä kehyksiä odottamassa.

Helena Pensas avaa kotinsa ovet lauantaina ja sunnuntaina 4. ja 5. joulukuuta kello 11–16. Tuolloin paikalla on myös Iisalmen Pelastakaa Lapset ry:n edustajia. Osoite on Veikonkatu 1 A 10.

Kommentoi