Aluehallintovirasto pohtii kokoontumisrajoituksia Pohjois-Savoon

Aluehallintovirasto on käynnistänyt arvioinnin rajoitusten tarpeesta, sillä valtakunnallinen koronaepidemiatilanne on huonontunut. Tarja Tikkanen

Jerri Koskinen

Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on käynnistänyt arvioinnin yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamisen tarpeesta Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntien alueilla.

Mahdolliset päätökset Itä-Suomen aluehallintovirasto tekee ensi viikon puolivälin jälkeen.

Valtakunnallisen koronaepidemiatilanteen huononemisen vuoksi avi on käynnistänyt arvioinnin rajoittamisen tarpeesta tartuntatautilain nojalla alueilla, joissa koronaviruksen ilmaantuvuus ylittää luvun sata.

Arviointia varten aluehallintovirasto on pyytänyt Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriltä ja Pohjois-Savon kuntien ja kuntayhtymien terveystoimilta sekä Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymältä asiantuntija-arviota ensi tiistaihin mennessä.

– Avi voi tehdä päätöksen kokoontumisrajoituksista vain, jos se on välttämätöntä epidemian leviämisen estämiseksi useamman kuin yhden kunnan alueella. Yksittäistä kuntaa koskevissa päätöksissä toimivalta on kunnan tartuntataudeista vastaavalla toimielimellä, kertoo tiedotteessa aluehallintoylilääkäri Tiina Reijonen.

Arviot saatuaan Itä-Suomen aluehallintovirasto tekee mahdolliset päätökset siten, että ne voisivat astua voimaan aikaisintaan 3. joulukuuta.

Kommentoi