Ylä-Savon sote aloittaa kolmannet koronarokotukset 25.10.

Korona

Ylä-Savon sote aloittaa kolmansien rokoteannoksien antamisen avoimissa rokotuspäivissä 25.10. Päiviin voi tulla ilman ajanvarausta tai ajan voi varata eTerveyspalvelusta sähköisesti. Kolmansia rokoteannoksia annetaan kaikille 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville iästä riippumatta sekä lääketieteellisille riskiryhmille. Lääketieteellisillä riskiryhmillä tarkoitetaan rokotusjärjestyksen ryhmiä 1 ja 2.

Kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta. Lisäksi THL suosittelee, että iäkkäät ja vakavan koronavirustaudin lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat, jotka ovat saaneet koronatartunnan sekä saaneet yhden annoksen koronarokotetta saisivat tehosteena toisen rokoteannoksen. Toinen rokoteannos voidaan tarjota heille aikaisintaan 6 kuukautta joko koronatartunnan tai edellisen rokoteannoksen jälkeen, riippuen kumpi on ollut viimeisin.

Voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille suositellaan kolmen annoksen perusrokotussarjaa, koska heillä kahden rokoteannoksen aikaansaama suoja on saattanut jäädä selvästi heikommaksi kuin muulla väestöllä. Rokotussarjan kolmas annos voidaan antaa voimakkaasti immuunipuutteisille silloin, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Myös koronavirustaudin sairastaneelle voimakkaasti immuunipuutteiselle suositellaan kolmatta rokoteannosta. Koska voimakkaasti immuunipuutteisilla vakavan koronataudin riski on edelleen kahden rokoteannoksen jälkeen kohonnut, THL suosittelee kolmatta rokoteannosta myös voimakkaasti immuunipuutteisille alle 30-vuotiaille miehille.

Kommentoi