Pohjoissavolaista ruokakulttuuria esittelevä lyhytelokuva voitti jo toisen kansainvälisen palkinnon, katso upea video maakunnan helmistä!

Pohjoissavolaiset sienimetsät ovat tutustumisen arvoisia. Seppo Manninen
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Pohjois-Savon ruokakulttuuria esittelevä lyhytelokuva kannattaa katsoa. Savonian Secret -niminen lyhytelokuva esittelee maakunnan ensiluokkaisia luonnon ruoka-aineita.

Video ei ole pitkä. Se näyttää alle neljässä minuutissa savolaisen aarreaitan eli sen, miten ainutlaatuista ruokaa esimerkiksi metsistä, järvistä ja maatiloilta voikaan löytää.

Lyhytelokuva palkittiin Food Film Menu 2021 -kilpailussa syyskuun puolessa välissä ja viimeksi se pokkasi palkinnon tällä viikolla, kun lyhytelokuva äänestettiin koko kansainvälisen Food Film Menu -kilpailun kolmanneksi parhaaksi ruoka-aiheiseksi lyhytelokuvaksi.

– Pohjois-Savo on ollut pitkään piilossa pidetty salaisuus, jonka halusimme nyt jakaa koko maailmalle. Ennen kaikkea elokuvassa halusimme nostaa pohjoissavolaisen alkutuotannon sen ansaitsemalle paikalle kirkkaimpiin parrasvaloihin, hehkuttaa projektipäällikkö Hannaleena Uhlbäck-Ropponen Savonia-ammattikorkeakoulusta.

Savonian Secret -lyhytelokuva Youtubessa

Kommentoi