Iisalmen kaupungin kesäkukkia saa kerätä itselleen luvan kanssa – Mutta vain yhtenä päivänä ja tietyiltä paikoilta

Iisalmen kaupungin kesäkukkia saa kaupunkilaiset käydä keräämässä omiin maljakoihinsa 23. syyskuuta. Tarja Tikkanen
Jani Haanketo

Jani Haanketo

Kaupunkilaisille avautuu tilaisuus käydä keräämässä kaikkia iisalmelaisia ilahduttaneita kesäkukkia useista kukkaistutuksista eri puolilla kaupunkia. Kukkia kaupunkilaisille -päivä järjestetään torstaina 23. syyskuuta.

Tuon päivän ajan kaupungin omista istutuksista saa leikata kukkia maljakkoon ja kerätä niiden siemeniä.

Kukkia kaupunkilaisille -päivän poimittavat kukat koskevat ainoastaan kesäkukkaryhmiä – ei monivuotisia kasveja.

Kasvien ja kannan juurakoita, tai daalian mukuloita ei saa kaivaa ylös, vaan ne kaupunki hyödyntää ensi kesän kukkaloistoa varten.

Kaupunki ottaa talteen talven ajaksi myös verililjapuut, tuijat ja katajat, joten niitä ei saa kerätä. Kaikki poimiminen tulee tehdä ainoastaan leikkaamalla, ei kaivamalla.

Kesäkukkia ja niiden siemeniä saa poimia torstaina Raatihuoneen puistossa, Maistraatin puistossa, Simonniemen puistossa, Kirkkopuistossa sekä Auringonkukkapellolta Auringonkehrän asuinalueen ja Koljonvirrantien välissä.

Kirkkopuistossa tulee huomoida, että kulttuurikeskuksen edustan istutuksia ei saa poimia.

Ortodoksisen kirkon ympäristössä on yksi penkki lipputankojen läheisyydessä, josta saa poimia. Lähinnä kirkkoa olevat kaksi penkkiä eivät kuulu kaupungille, eikä niistä saa kerätä kukkia.

Kukkapäivän idea ja toive kukkaistutuksien jatkoluovutuksesta kuntalaisille on tullut aloitteen kautta.

Ajatus siitä, että kesän kaupunkikuvaa piristäneitä istutuksia voidaan vielä kierrättää ja sitä kautta tuottaa iloa kuntalaisille.

Tapahtuma järjestetään nyt, kun kesäkukat ovat vielä näyttäviä. Syksyn sään ollessa oikukas, pakkasyöt saattavat viedä kukkaloiston nopeastikin huonoon kuntoon.

Mikäli kukkien keräämiseen liittyen tulee kysymyksiä, lisätietoja antaa puutarhuri Tarja Ryytty puhelinnumerosta 040 588 9031 ja sähköpostilla tarja.ryytty@iisalmi.fi.

Kommentoi