Nuori nainen menehtyi nokkakolarissa – valtatie ruuhkautui kolaripaikalla tuntien ajaksi

Poliisi ohjasi liikennettä jo kaukana ennen kolaripaikkaa. Toinen ajokaista oli suljettu päivällä ja muu liikenne ruuhkautui. Tero Joutselainen

Asta Tenhunen

Yksi henkilö menehtyi kahden auton nokkakolarissa Lapinlahdella tiistaina. Kolarissa menehtyi kuopiolainen 22-vuotias nainen.

Valtatie 5:n liikenne ruuhkautui vakavan liikenneonnettomuuden vuoksi runsaan kolmen tunnin ajaksi.

Kuorma-auto ja henkilöauto törmäsivät toisiinsa puolilta päivin. Kuorma-auton kuljettaja ajoi valtatietä Iisalmen suunnasta ja henkilöauton kuljettaja Kuopion suunnasta.

Kummassakin autossa oli vain kuljettajat, ei matkustajia.

Nokkakolari sattui Lapinlahden keskustan eteläpuolella maantieosuudella Pajujärven kylän pohjoispuolella. Onnettomuuspaikalla on 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Tie oli raivaustöiden aikaan kahteen otteeseen hetkellisesti poikki liikenteeltä. Muuten poliisi ohjasi liikennettä noin kolmen tunnin ajan toista ajokaistaa pitkin onnettomuuspaikan ohi. Lisäksi paikalla oli käytössä kiertotie.

Valtatie Siilinjärven ja Iisalmen välissä on vilkasliikenteinen, joten kolaripaikan raivaus ruuhkautti liikennettä jonkin verran liikenteen ohjauksesta huolimatta.

Nokkakolari sattui normaalilla maantieosuudella ison tietyömaa-alueen eteläpuolella.

Onnettomuuspaikalle hälytettiin ambulanssi, pelastuslaitos ja poliiseja. Poliisin lisäksi kolaria tutkii Pohjois-Savon liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta.

Nokkakolari oli viides kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus Pohjois-Savossa tänä vuonna.

Uutista päivitettiin kolaripaikan raivauksen ja tutkinnan ajan.

Kommentoi