Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapinlahtelainen kalusteyritys käynnistää oman tasotuotannon ja ostaa osan teknologiafirmasta

Kiintokalusteiden valmistaja, lapinlahtelainen Mellano Oy käynnistää oman tasotuotannon syksyn aikana. Yritys investoi myös kasvuun ja ostaa osan Oddy Tech:n liiketoiminnasta. Oddy Tech tekee teknologia- ja ohjelmistokehitystä.

Oma tasotuotanto luo Lapinlahdelle ainakin kolme uutta työpaikkaa.

Mellano Oy:n siirtyminen Oddy Tech:n osaomistajaksi mahdollistaa digitaalisen liiketoiminnan kasvun sekä kehittämisen.

– Markkinoiden muuttuminen vie koko toimialaa kohti digitaalisia ratkaisuita ja haluamme olla vahvasti mukana tässä. Tällä hetkellä meillä on käytössä kolme erilaista digitaalista alustaa: liukuovisuunnitteluohjelma, keittiösuunnitteluohjelma sekä verkkokauppa, joiden potentiaalia ei ole vielä hyödynnetty, kertoo Mellano Oy:n toimitusjohtaja Janne Lehtonen.

– Suurin potentiaali Lehtosen mukaan on Up Fronts Oy:n verkkokaupassa, jonka varaan visiomme 100 miljoonan euron liikevaihdosta vahvasti perustuu"

Mellano perusti viime syksynä tytäryhtiön, Up Fronts Oy:n, jonka kautta vientikauppa järjestetään. Kysymyksessä on digitaalinen konsepti, ensimmäiset sopimukset asiakkaiden kanssa on jo olemassa.

– Toimintamme kansainvälistyy Up Frontsin kautta, ja Oddy Techin osaomistuksen avulla saamme tälle liiketoiminnalle kriittiset verkkokaupan alustat omaan hallintaamme. Vienti aloitetaan heti, kun saamme alustat valmiiksi ja tässä olemme jo hyvässä vauhdissa, Lehtonen kertoo.

Oma tasotuotanto luo työpaikkoja Lapinlahdelle ja vahvistaa asiakkaiden liiketoimintaa

Mellano Oy valmisti omat tasonsa aikaisemmin Pieksämäen tehtaalla, mutta kun tehtaat vuonna 2016 yhdistettiin, tuotanto ulkoistettiin.

Mellano Oy:n vuoden 2021 liikevaihto kasvoi tammi-elokuussa 26 prosenttia. Suurin osa kasvusta tulee uuden digitaalisen AINA-keittiö konseptin kautta.