Koronan tehosterokotteen saa Ylä-Savossakin nyt aiemmin – Myös aiemmin rokotetut voivat aikaistaa kakkosrokotteen ottamisen

Ylä-Savon sote -kuntayhtymän alueella annetaan tiistaista 31.8. alkaen kaikille ensimmäisen koronarokotuksen saajille tehosterokoteaika automaattisesti kahdeksan viikon päähän.

Myös aikaisemmin rokotettujen tehosterokoteaikoja voi aikaistaa.

Päätös perustuu THL:n suosituksiin, joiden mukaisesti ensimmäisen ja toisen koronarokotteen antoväliä voi lyhentää 12 viikosta kahdeksaan viikkoon, mikäli rokotteiden saatavuus alueella on hyvä, eikä annosvälin lyhentäminen viivästytä kenenkään muun ensimmäisen rokoteannoksen saamista.

Avoimet rokotustapahtumat jatkuvat Ylä-Savossa. Tiistaista perjantaihin 31.8.–3.9. järjestetään Iisalmessa avoin rokotustapahtuma, jossa annetaan ensimmäisiä koronarokoteannoksia ja tehosterokotteita, jos ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa. Tapahtuma järjestetään kello 8–16 Iisalmen Veljeskoti -kiinteistössä, osoitteessa Meijerikatu 4.

Rokotteena on käytössä Pfizer-BioNTechin Comirnaty-rokote. On suositeltavaa, että tehosterokote on samaa merkkiä kuin ensimmäinen koronarokote.

Muut avoimet rokotustapahtumat Ylä-Savossa viikolla 35 ovat: Iisalmessa: Pe 3.9. kello 15.30–19.30 (Citymarket).

Kiuruvedellä: Ke 1.9. kello 18–19.30 (Kiuruveden liikuntahalli). La 4.9. kello 11–16 (Kiuruveden terveyskeskuksen neuvola).

Sonkajärvellä: To 2.9. klo 11–17 (Sonkajärven terveyskeskus).

Vieremällä: Ke 1.9. klo 8.30–15.30 (Vieremän terveyskeskus).

Ylä-Savon soten alueella ensimmäisen koronarokotteen on saanut 71,9 prosenttia asukkaista ja tehosterokotteen 50,9 prosenttia. Koko Suomessa on ensimmäisen rokotteen saanut 71,8 prosenttia ja tehosterokotteen 49,5 prosenttia väestöstä.

Alue on edelleen kiihtymisvaiheessa, ja koronatartuntoja on viimeisten seitsemän päivän aikana todettu Kiuruvedellä neljä ja Iisalmessa kolme. Kaikkien tartunnanjäljitys on saatu valmiiksi. Kehotus noudattaa koronasuosituksia ja -rajoituksia ja ottaa koronarokote ovat edelleen voimassa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat