Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

PeeÄssä sijoittui osuuskauppojen kokonaisvertailussa toiseksi – yhdessä vertailussa se peittosi muut ylivoimaisesti

Pohjois-Savossa toimiva S-ryhmän Osuuskauppa PeeÄssä erottui muista ryhmän alueosuuskaupoista selvästi parhaana bonusten ja muiden etuuksien maksajana viime vuonna. PeeÄssän 120 000 asiakasomistajaa saivat bonusta, maksutapaetua ja ylijäämänpalautusta keskimäärin 306 euroa jäsentä kohti. Toiseksi paras jäsenten palkitsija vertailussa oli osuuskauppa KPO Pohjanmaalta, joka maksoi 238 euroa jäsentä kohti.

PeeÄssä on ollut Osuustoimintalehden vertailun mukaan ylivoimaisesti paras jäsentensä palkitsija viime vuosina.

Yhteensä bonuksia maksettiin kaikissa osuuskaupoissa 358 miljoonaa euroa, joka on 17 miljoonaa euroa enemmän kuin edellisvuonna.

Vertailu tehtiin osuuskauppojen vuosikertomusten 2020 pohjalta ja sinä on laskettu yhteen bonukset, maksutapaetu, ylijäämän palautus ja osuuspääomien korot.

Kokonaisuutena PeeÄssä sijoittui toiseksi parhaaksi alueosuuskaupaksi Osuustoimintalehden vertailussa. PeeÄssä jakoi viime vuonna kärkipaikan Pohjois-Karjalan Osuuskauppa PKO:n kanssa, mutta tällä kertaa PeeÄssä jäi Osuustoimintalehden mukaan selvällä erolla toiseksi.

Kolmatta vuotta kärkipaikalla oleva PKO pärjäsi muita alueosuuskauppoja paremmin liikevaihdon ja jäsenmäärän kasvattamisessa. Myös liikeylijäämä suhteessa taseeseen oli kiitettävällä tasolla.

Liiketoiminnan kasvattajien kahden kärjessä PKO on ollut jo yhdeksän vuotta.

Kolmanneksi vertailussa sijoittui Pohjois-Suomen Osuuskauppa Arina, joka nousi listalla yhden pykälän. Osuuskauppa KPO Keskipohjanmaalta oli neljäs ja Pirkanmaan osuuskauppa viides.

Osuustoimintalehden osuuskauppavertailussa kaupat arvioidaan viidellä liiketoiminnan mittarilla: liikevaihdon ja jäsenmäärän muutos, liikeylijäämä suhteessa taseen keskiarvoon ja liikevaihtoon sekä kaupan omavaraisuus. Osuuskauppa sai pisteitä joka osa-alueesta sen mukaan, kuinka hyvin se oli pärjännyt muiden osuuskauppojen joukossa.