Iisalmessa Juhani Ahon ja Kirkonsalmen kouluissa korona-altistumisia, tällä hetkellä altistuneita yhteensä noin sata

Iisalmen kaupunki tiedottaa, että sekä Juhani Ahon koulussa että Kirkonsalmen koulussa on todettu viikonlopun aikana koronatartuntoja.

Karanteeniin joutuvat kaikki ne oppilaat ja henkilökunnan jäsenet, jotka ovat olleet samoilla oppitunneilla tartunnan saaneiden kanssa. Koulu on lähettänyt Wilma-viestin asiasta kaikille heille, joita asia koskee.

Kaikki kouluissa altistuneet ovat Ylä-Savon soten tiedossa ja heihin on oltu tai tullaan olemaan yhteydessä parin päivän sisällä.

Huoltajia pyydetään kannustamaan lapsiaan noudattamaan huolellisesti annettuja hygieniaohjeita, kuten maskin käyttöä. Pienienkin oireiden vuoksi tulee hakeutua koronatestiin, eikä oireisena saa tulla kouluun.

Ylä-Savon soten mukaan altistuneita on yhteensä noin sata. Viikonlopun aikana on todettu yksi koronavirustartunta Juhani Ahon koulun oppilaalla ja yksi tartunta Iisalmen Kirkonsalmen koulun oppilaalla.

Tartunnanjäljitys on käynnissä ja Ylä-Savon soten tartunnanjäljitystiimi soittaa altistuneiden henkilöiden perheille henkilökohtaisesti.

– Muistutammekin vastaamaan näinä aikoina myös tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun, sillä altistuneiden nopea tavoittaminen on tärkeää, sotesta tiedotetaan.

Uusien tartuntojen ehkäisemiseksi kaikki oppilaat, joiden luokalla on todettu koronatartunta, on jo asetettu etäopetukseen.

Juttua päivitetty kello 14:53

Etusivulla nyt

Luetuimmat