Ylä-Savon sote järjestää avoimia rokotustempauksia Iisalmessa – lauantaina voi käydä ottamassa ensimmäisen rokotuksensa Citymarketissa

"Juuri nyt on erityisen tärkeää saada rokotettua alueen työikäistä ja nuorta väestöä", Ylä-Savon soten terveysjohtaja Eija Jestola sanoo. Minna Lyytinen
Tarja Tikkanen

Tarja Tikkanen

Ylä-Savon sote -kuntayhtymän rokotustiimi järjestää lauantaina 7. elokuuta avoimen koronarokotustempauksen Iisalmen Citymarketissa. Kaikki alueen yli 16-vuotiaat asukkaat ja 12–15 -vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat nuoret voivat silloin hakea ensimmäisen koronarokotuksensa ilman ajanvarausta.

Kuntayhtymän alue ja koko Pohjois-Savo on nyt koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Viimeisimmät koronavirustartunnat todettiin 2.8. ja 4.8. Iisalmessa (yksi molempina päivinä). Heinäkuussa alueella todettiin yhteensä 18 tartuntaa.

Erityisesti nyt tartuntalukujen ollessa noususuunnassa kuntayhtymä haluaa kannustaa alueen asukkaita ottamaan koronarokotteen. Rokotuksen ottaminen halutaan tehdä mahdollisimman helpoksi mahdollisimman monelle. – Juuri nyt on erityisen tärkeää saada rokotettua alueemme työikäistä ja nuorta väestöä, joten päätimme kääriä hihat ja tarjota ihmisille mahdollisuuden saada ensimmäinen koronarokotus omalla työpaikalla tai vaikka kauppareissulla, Ylä-Savon soten terveysjohtaja Eija Jestola sanoo.

Lauantain tempauksessa annetaan vain ensimmäisiä koronarokotuksia. Tehosterokotteita ei tuolloin ole mahdollista saada ilman ajanvarausta. Ensimmäisen koronarokotuksen yhteydessä annetaan aika tehosterokotukselle noin 12 viikon päähän.

– Pyydämme, että rokotukseen tullaan terveenä ja maskin sekä henkilö- tai kelakortin kanssa, Jestola sanoo.

Kaikki alueen yli 16-vuotiaat voivat edelleen varata koronarokotusajan sähköisesti eTerveyspalvelusta tai puhelinpalvelun kautta. Nopeinta ajanvaraus on eTerveyspalvelussa.

12-15 -vuotiaiden 1. tai 2. riskiryhmään kuuluvien nuorten tulee jatkossakin varata aika puhelinpalvelun kautta. Puhelinajanvarauksen yhteydessä hoitaja varmistaa, että nuori kuuluu riskiryhmään 1. tai 2.

Keskiviikkona 4. elokuuta kuntayhtymän rokotustiimi antoi koronarokotuksia myös muun muassa Genelecin työntekijöille.

Suunnitelmissa on jatkaa koronarokotuksia alueen yrityksissä halukkuuden mukaan.

Kommentoi