Uusia koronatartuntoja Pielavedellä

Vuokko Tarvainen

Pielaveden kunta tiedotti perjantaina kahdesta uudesta koronatartunnasta. Tartunnat liittyvät viime keskiviikkona (21.7.) Keiteleellä todettuun tartuntaketjuun.

Kunnan Facebook-sivuston mukaan tartuntaketjuun liittyviä tartuntoja on nyt yhteensä Pielavedellä viisi.

Tiedotteen mukaan koronatartunnalle on voinut altistua maanantaina 26.7. kello 8–15 Saaran Tuvalla, tiistaina 27.7. noin kello 19 Ravintola Laivurissa, keskiviikkona 28.7. noin kello 14 K-Market Mesikämmenessä ja noin kello 15 Tokmannilla. Kyseisissä paikoissa kyseisinä kelloaikoina olleita pyydetään tarkkailemaan oireita ja hakeutumaan tarvittaessa koronatesteihin.

Koronatesteihin on syytä hakeutua myös muutoinkin matalalla kynnyksellä, mikäli on koronaan viittaavia oireita. Pielaveden kunta painottaa tiedotteessaan, että annettuja ohjeistuksia on noudatettava täysimääräisesti. Hyvä käsihygienia, turvavälit ja maskinkäyttösuositus tulisi muistaa.

Kunta kannustaa kaikkia lataamaan koronavilkkusovelluksen, mikäli sitä ei ole jo käytössä. Maksuton koronavilkkusovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.

Koronakaranteeniin asetettujen on noudatettava annettuja ohjeita erityisen tarkkaan. Jos sinut on todettu altistuneeksi tartuntatautiviranomaisen tekemässä jäljityksessä, tartuntatautilääkäri antaa karanteenimääräyksen, jossa kerrotaan karanteenin pituus ja tarvittaessa muita ohjeita.

Karanteenin aikana sinun on vältettävä esimerkiksi lähikontakteja taloutesi ulkopuolisiin ihmisiin. Karanteenin ajan vietät asunnossasi. Voit mennä ulos, jos et mene muiden ihmisten lähelle. Et saa mennä esimerkiksi työpaikalle, kouluun, päiväkotiin, harrastuksiin, kauppaan tai apteekkiin, koska näissä paikoissa lähikontaktia on vaikea välttää. Luoksesi ei saa tulla vierailijoita, ja ruoka pitää tilata.

Kommentoi