Ylä-Savossa pääsee rokotukseen ensi viikolla useissa kunnissa ilman ajanvarausta

Koronarokotukseen pääsee ensi viikolla ilman ajanvarausta neljässä yläsavolaiskunnassa. Tarja Tikkanen
Arto Myöhänen

Arto Myöhänen

Iisalmen ja Kiuruveden ajanvarauksettomista rokotuksista saatujen hyvien kokemusten johdosta Ylä-Savon Sote tarjoaa rokotuksia ilman ajanvarausta tulevalla viikolla neljällä eri paikkakunnalla.

Rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta Iisalmessa 3.8. kello 16–20, Kiuruvedellä 4.8. kello 8–16, Sonkajärvellä 3.8. kello 11–16 ja Vieremällä 5.8. kello 8–15.

Rokotukseen voivat tulla ilman ajanvarausta kaikki alueen yli 16-vuotiaat asukkaat sekä 12–15-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat lapset ja nuoret. Tällöin annetaan vain ensimmäisiä koronarokotuksia, eli tehosterokotteita ei tuolloin ole mahdollista saada ilman ajanvarausta.

Ylä-Savon sote haluaa tarjota helpon tavan tulla rokotukselle silloin, kun se itselle parhaiten sopii. Lisäksi tuoreet rokotukset ehtivät kehittää vasta-aineet juuri ennen koulujen alkua.

Koska Pohjois-Savo on kiihtymistasolla, toiveena onkin, että etenkin nuoret yli 16-vuotiaat käyttäisivät mahdollisuutta nyt hyväkseen.

Tämä auttaisi omalta osaltaan säilyttämään alueemme tartuntatilanteen rauhallisena. Toivomus on, että rokotukseen saavutaan maskin sekä henkilö- tai kelakortin kanssa.

Kaikki yli 16-vuotiaat voivat edelleen varata koronarokotusajan sähköisesti eTerveyspalvelusta tai puhelinpalvelun kautta. Nopeinta ajanvaraus on eTerveyspalvelussa.

12–15-vuotiaiden 1 tai 2 riskiryhmään kuuluvien nuorten tulee jatkossakin varata aika puhelinpalvelun kautta. Puhelinajanvarauksen yhteydessä hoitaja varmistaa, että nuori kuuluu riskiryhmään 1 tai 2.

eTerveyspalveluun avataan uusia aikoja ja sotelta soitetaan puhelinpalveluun takaisinsoittopyynnön jättäneille henkilöille aina, kun saadaan lisää uusia rokotusaikoja. Rokotukset siis edistyvät rokotteiden saatavuuden mukaan.

Rokotusajanvarausnumerot kunnittain: Iisalmi: (017) 272 4255, Kiuruvesi: (017) 272 4256, Sonkajärvi: (017) 272 4257, Vieremä: (017) 272 4258

Puhelinajanvaraus on auki kaikissa kunnissa arkisin klo 8–15.

Kommentoi