Pelastusliivit pelastivat ensin veneilijän ja sitten kanoottimiehen – hellepäivä näkynyt vesillä koko päivän

Pelastusliivit auttavat, kun on oikean kokoiset eli kannattavudeltaan tarpeeksi isot. Lisäksi kiinnitysremmien tulee olla kiinni. Asta Tenhunen

Asta Tenhunen

Kaksi ihmistä joutui veden varaan kahdessa eri onnettomuudessa Lapinlahdella ja Kuopiossa.

Molemmat onnettomuudet sattuivat perjantaina iltapäivällä kello 15:n jälkeen.

Lapinlahdella veneilijä putosi veneestä, mutta koska hänellä oli pelastusliivit päällään, hän pääsi itse omin avuin rantaan. Onnettomuuspaikka oli noin 300 metriä rannasta.

Paikalle hälytetyt pelastajat hakivat tyhjillään järvelle jääneen veneen takaisin rantaan.

Läheltä piti -tilanteita sattunut

Kuopion Karhonsalmessa puolestaan kanootilla liikkeellä ollut mies kaatuili veteen. Onnettomuuden syynä oli ilmeisesti miehen päihtymystila.

Miehellä oli kuitenkin pelastusliivit päällään, joten hän selvisi toilailuistaan hengissä.

Viranomaiset katsoivat parhaaksi kuitenkin pyytää Kuopion Järvipelastajat hakemaan kanoottimiehen turvallisesti rantaan ennen kuin hänelle sattuu enempää vahinkoja.

Helleraja ylittyi perjantaina Savossa ja se on näkynyt koko perjantain erittäin vilkkaana elämänä vesillä ja rannoilla. Etenkin päihtyneitä on avustettu pois veden varasta useilla rannoilla Kuopion seudulla perjantain aikana.

Veneilemään lähtijöiden kannattaa pukea aina pelastusliivit päälleen.

Jos on niin humalassa, ettei puhuminen tai kävely meinaa onnistua, ei kannata myöskään lähteä uimaan eikä jäädä seikkailemaan laitureille, vaan voi suunnata kuivalle maalle kauemmaksi rantaviivasta.

Kommentoi