Epidemia osoittaa laantumisen merkkejä – Parhaillaan Ylä-Savon soten alueella rokotetaan 65 vuotta täyttäviä ja heitä vanhempia, sekä 1. ja 2. riskiryhmään kuuluvia yli 16-vuotiaita ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvia

Tiina Tynkkynen-Hieta

Tiina Tynkkynen-Hieta

Ylä-Savon sote -kuntayhtymän ja koko Pohjois-Savon alueella koronaepidemiatilanne on edelleen perustasolla ja osoittaa laantumisen merkkejä, tiedottaa Ylä-Savon sote. Nykyiset suositukset ja rajoitukset jatkuvat edelleen.

Parhaillaan rokotetaan tänä vuonna 65 vuotta täyttäviä ja heitä vanhempia, sekä 1. ja 2. riskiryhmään kuuluvia yli 16-vuotiaita ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvia.

Kun valtaosa iäkkäistä ja riskiryhmäläisistä on rokotettu, THL:n linjauksen mukaisesti siirrytään rokottamaan muuta väestöä, vanhimmasta ikäryhmästä alkaen. Arvio on, että valtaväestöä päästään rokottamaan toukokuussa.

THL:n linjauksen mukaisesti kuntayhtymän alueella ovat käytössä Biontech-Pfizer Comirnaty ja Moderna koronarokotevalmisteet 16–64-vuotiaille ja Astra Zeneca Vaxzevria tänä vuonna 65-vuotta täyttäville ja heitä vanhemmille.

Rokotusajan voi varata sähköisesti eTerveyspalvelusta tai paikkakunnittain puhelinpalvelun kautta. Ajanvarausnumerot ovat Ylä-Savon soten verkkosivuilla.

Kuntayhtymän alueen asukkaista koronarokotteen 1. annoksen on saanut 32,5 prosenttia eli noin 10 200 henkilöä. Yli 70-vuotiaista 1. rokoteannoksen on saanut jo noin 92,5 prosenttia.

Koko Suomen rokotusten 1. annoksen kattavuus on noin 27,4 prosenttia.

Kommentoi