Koronavilkusta ilmestyi uusi päivitysversio – Useimmissa puhelimissa Koronavilkku päivittyy automaattisesti

Avaa Koronavilkku päivityksen jälkeen ja varmista, että sen kotinäkymässä lukee "Koronavilkku käytössä" kuten kuvassa on. Jos ilmoituksia ei ole sallittu, sovelluksen kotinäytössä lukee, etteivät ilmoitukset ole käytössä. Tekstin yhteydessä on punainen painike, josta ilmoitukset otetaan käyttöön. Marja Tarvainen
Jani Haanketo

Jani Haanketo

Koronavilkusta on julkaistu tiistaina 20. huhtikuuta uusi päivitysversio, jonka jälkeen sovellus pyytää iPhone-käyttäjiltä lupaa ilmoitusten käyttöön ottamiselle.

Ilmoitukset tulee sallia, jotta Koronavilkku toimii päivityksen jälkeen. Android-puhelimissa käyttäjältä ei kysytä vastaavaa lupaa.

Päivityksen jälkeen Koronavilkku siirtyy hyödyntämään altistumisilmoitusjärjestelmän uutta versiota. Uusi versio parantaa mahdollisten altistumisten tunnistamisen tarkkuutta.

Toisena muutoksena yksittäisen kohtaamisen arvioimisen sijaan sovellus laskee jatkossa saman vuorokauden aikana tapahtuneiden kohtaamisten yhteenlaskettua riskiä.

Lisäksi altistumisilmoitusten toimittaminen nopeutuu, kun tietoja voidaan jatkossa toimittaa kuudesti päivässä.

Useimmissa puhelimissa Koronavilkku päivittyy automaattisesti.

THL suosittelee kuitenkin varmistamaan, että sovellus on päivittynyt. Tämän voi tehdä käymällä sovelluskaupassa (Google Play tai Apple App Store).

Huawein AppGalleryn vastaava päivitys julkaistaan myöhemmin.

Kommentoi