Poliisi tutkii, liittyykö Alapitkän kyläkaupan tulipaloon rikos – ilkivaltaa oli tehty jo aiemmin

Alapitkän kyläkauppa tuhoutui täysin tulipalossa varhain maanantaina. Palon syytä tutkitaan vielä. Iida-Liisa Kuokka

Asta Tenhunen

Poliisi tutkii, liittyykö Alapitkän kyläkaupan tulipaloon rikosta. Lapinlahden Alapitkällä sijaitseva kauppa tuhoutui tulipalossa täysin maanantain vastaisena yönä.

Rakennuksen huomattiin olevan tulessa Alapitkäntiellä kello 1.30:n jälkeen. Kaupassa oli ollut kaikki kunnossa varmuudella sunnuntaina kello 18:n aikaan. Sen ajankohdan jälkeen ja ennen maanantaiaamuyötä kello 1.46 paikalla oli tapahtunut jotain, joka oli saanut liekit leviämään koko rakennukseen.

Noin 200-neliöinen rakennus tavaroineen tuhoutui kokonaan pitkälle aamuun jatkuneessa palossa.

Palon syytä ei vielä tiedetä. Poliisin mukaan rikoksen mahdollisuutta ei ole pystytty toistaiseksi sulkemaan pois vaihtoehdoista. Poliisin mukaan on mahdollista, että palo oli sytytetty tahallaan tai se oli syttynyt jonkin ilkivallan teon seurauksena.

Tiedossa on, että saman kaupan ikkuna oli rikottu jo edellisenä yönä eli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Poliisi selvittää, liittyvätkö asiat toisiinsa.

Poliisi pyytää havaintoja ikkunan rikkomisesta 10.–11. huhtikuuta ajalta sekä tulipalosta aamuyöltä maanantaina 12. huhtikuuta. Poliisi on kiinnostunut, onko paikalla yöllä tai myöhään edellisiltana nähty autoja tai kulkijoita tai onko kellään muita vihjeitä palon syystä.

Havainnot tai muut vihjeet tekijästä voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Kyläkauppa oli erityisen tärkeä Alapitkän vanhuksille – "Heidän pärjäämisensä huolestuttaa"

Palaneen Alapitkän Eväskorin kauppias: "Kyllä tämä on täystuho"

Kyläkauppa tuhoutui öisessä tulipalossa Lapinlahdella – jälkisammutus kesti aamupäivään

Kommentoi