Iisalmen Sanomilla huimaa kasvua digitilauksissa - vuoden takaiseen nousua yli 74 prosenttia

Innimari Hyvärinen

Innimari Hyvärinen

Verkkopalvelu

Iisalmen Sanomien digitilaajien määrä on kasvanut jo reiluun 996 kappaleeseen, ja digitilauksia on tehty 74,4 prosenttia enemmän vuoden takaiseen verrattuna. DigiOnly-tilaajat käyttävät Iisalmen Sanomien verkkopalvelua ja lukevat sähköistä näköislehteä.

Lehden päätoimittaja Kari Angeria arvelee, että kasvun taustalla on muun muassa toimituksen tekemä sisällön kehittämistyö.

– On hienoa, että paikallisista uutisista halutaan maksaa yhä useammin myös verkossa. Olemme jo pidemmän aikaa seuranneet analytiikkaa ja teemme nyt enemmän niitä juttuja, joita lukijat haluavat verkossa lukea, hän summaa.

Nettijuttujen lukijamäärien seuraaminen on osa Iisalmen Sanomien toimittajien työpäivää ja juttuideointia. Lukijamääristä ja digitilauksiin johtaneista jutuista keskustellaan toimituksen yhteisissä palavereissa.

Lukijamäärien seuraaminen myös innostaa uusien juttujen ja juttutyyppien suunnittelussa. Esimerkiksi kuvasarjojen tekeminen osana uutisointia on koettu hyväksi tavaksi palvella nettilukijoita.

Kaksi viimeistä vuotta digikasvu on prosentuaalisesti ollut Keskisuomalainen konsernin toiseksi parasta alue- ja maakuntalehtien joukossa.

Paikalliset uutiset löytyvät helposti julkaisujärjestyksessä Paikalliset-osiosta. Viime aikoina verkkopalvelun käyttäjät ovat muun muassa lukeneet uutisointia paikallisesta koronavirustilanteesta ja katsoneet ringeten livelähetyksiä.

– Toissaviikolla Iisalmen Sanomien uudessa syksyllä lanseeratussa verkkopalvelussa rikottiin kävijämääräennätys, kun siellä vieraili 67 000 eri kävijää. Se on paljon suhteessa markkina-alueemme kokoon, Angeria sanoo.

Verkkopalvelun kävijöistä kaksi kolmasosaa on nyt mobiilikäyttäjiä. Angeria sanoo, että syksyllä käyttöön otettu sivusto onkin aiempia versioitaan helpompi käyttää puhelimella ja tabletilla.

Hän uskoo, että helppo käytettävyys mutta myös tarjonnan laajuus kannustavat tilauksen tekemiseen. Tässä saadaan merkittävää hyötyä Keskisuomalainen-konsernin sisällöistä.

– Verkkopalvelussa on tällä hetkellä todella monipuolinen tarjonta, kun paikallisten uutisten lisäksi siellä on esimerkiksi STT:n, Uutissuomalaisen ja Sunnuntaisuomalaisen juttujen lisäksi maailman parasta journalismia suomeksi käännettynä.

Maailman parasta journalismia -osio on uusin lisäys Iisalmen Sanomien verkkopalveluun. Siellä julkaistaan viikoittain juttuja New York Timesista ja Frankfurter Allgemeine Zeitungista. Jutut löytyvät osoitteesta www.iisalmensanomat.fi/parasta.

Verkon näköislehdessä julkaistaan sunnuntaisin lisälukemistona Sunnuntaisuomalaisen liite.

Paperilehden tilaajia päätoimittaja kuvaa lehden tekemisen selkärangaksi, josta lehti haluaa pitää edelleen huolta. Angeria muistuttaa, että myös printtisisältö kehittyy digitekemisen rinnalla.

– Paperilehden uskolliset tilaajat ovat meille koko tekemisen selkäranka ja heitä haluan erityisesti kiittää uskollisuudesta, Angeria sanoo.

6-päiväisen paperilehden tilaajille digi kuuluu lehden hintaan.

– Kaksi viimeistä vuotta digikasvu on prosentuaalisesti ollut Keskisuomalainen konsernin toiseksi parasta alue- ja maakuntalehtien joukossa. Tänä vuonna vakaa tavoite on ottaa kärkipaikka, Angeria kertoo.

Iisalmen Sanomien verkkopalvelu

Näiden juttujen kautta on tehty viime aikoina eniten digitilauksia

Kiusaaminen jätti pysyvät ”arvet” – Tuomo Partanen selvisi kiusaamishelvetistä, joka ajoi itsetuhoisiin ajatuksiinkin

Marihuanan käyttö ja myynti levisi käsiin – aseostoja, velan perintää ja rajuja uhkailuja

Nyt puhuu koronatartunnan saanut joogasalin asiakas: Varotoimista ei pidetty huolta, yrittäjä kertoi oireista ennen tuntia

Tähtipelaajat haluavat naisille lisää arvostusta – LL-89:n kotipelit näkyvät Iisalmen Sanomien verkkosivulla

Poliiseja karanteeniin Iisalmen koronakohutapauksen vuoksi – nainen myös puri poliiseja

LL-89 murskasi Blue Ringsin Lapinlahdella – ottelu suorana lähetyksenä Iisalmen Sanomien verkkosivuilla

Kassavirta-asiantuntija tutki Omatalon tilinpäätökset ja löysi kummastuttavia tietoja – monikin asia viime vuosilta ihmetyttää

Rukajärvi-keskus majoittuu toiseen hotelliin – Sotahistoriaa on ensi maaliskuusta lähtien nähtävillä Kiuruvedellä

Asukkailla on rottaongelma Iisalmen Lippuniemessä – Pikkujyrsijät ovat järsineet muun muassa autojen johtoja sekä polttoaineletkuja

Kommentoi