Tällä viikolla rokotteita yli 70-vuotiaille – valtaosa yli 75-vuotiaista on jo rokotettu

Rokotukset jatkuvat suunnitelmien mukaan. Arto Henriksson

rokotukset

Koronavirusrokotukset edistyvät suunnitelmien mukaan Ylä-Savon sote-kuntayhtymän alueella. Tällä viikolla (viikko 13) aloitetaan 70-vuotiaiden rokotukset kuntayhtymän alueella Iisalmessa, Kiuruvedellä, Sonkajärvellä ja Vieremällä. Rokotteiden saatavuus vaikuttaa varattavissa olevien rokotusaikojen määrään.

– Valtaosa yli 75-vuotiaista kuntayhtymän alueella on rokotettu, tai heille on sovittu tai tarjottu rokotusaikaa. Nyt pääsemmekin aloittamaan seuraavan ikäryhmän, 70–74-vuotiaiden rokotusajanvaraukset ja rokotukset, kerrotaan kuntayhtymästä.

Kaikille yli 70-vuotiaille soitetaan seuraavien viikkojen aikana rokotteiden saatavuuden mukaan.

– Aina kun lisää rokotteita saapuu, jatkamme ajanvaraussoittoja.

Rokotusajan voi varata myös sähköisesti eTerveyspalvelun kautta.

Kaikki yli 75-vuotiaat, joilla ei vielä ole rokotusaikaa, voivat varata rokotusajan arkisin kello 8–15 soittamalla numeroon 040 161 7242. Tämä numero on varattu vain yli 75-vuotiaiden rokotusajanvarauksille.

Hekin voivat toki varata rokotusajan myös sähköisesti eTerveyspalvelun kautta. eTerveyspalveluun lisätään rokotusaikoja aina sen mukaan, kun rokotteita on saatavilla.

– Kuntayhtymän alueella tällä hetkellä rokotteen ensimmäisen annoksen on saanut yhteensä noin 5300 ihmistä, joka on noin 16,8 prosenttia alueemme ihmisistä. Alueellamme yli 16-vuotiaita rokotettavia on yhteensä 31 423 henkilöä. Tällä hetkellä koko Suomen rokotusten kattavuus ensimmäisen annoksen osalta on noin 15 prosenttia, todetaan kuntayhtymästä.

Kommentoi